Skriv voor iOS krijgt Evernote-ondersteuning en importeerfunctie

Skriv voor iOS heeft een update gekregen. De teksteditor met ingebouwde browser voor research-activiteiten heeft nu ondersteuning voor Evernote en kan notities van Skriv 1 importeren.

skriv icoonSkriv is niet de zoveelste minimalistische tekstverwerker voor iOS, want die hebben we al genoeg. Nee, Skriv is bedoeld voor het doen van onderzoek, schrijven en delen van teksten. De app heeft dit weekend een update gekregen. Misschien is onderzoek doen op de iPhone niet echt handig vanwege het kleine scherm. Maar gelukkig kun je Skriv ook op de iPad gebruiken. De teksteditor heeft een ingebouwde webbrowser, waarmee je allerlei informatie kunt opzoeken die je in je document wilt verwerken. Je kunt gemaakte teksten delen via e-mail, Facebook en diverse clouddiensten. Afdrukken via AirPrint kan ook.

skriv-iphoneEerder deze maand kreeg Skriv nog een grote update naar versie 2.0 met een onbeperkt aantal documenten, een nieuw uiterlijk en een welkomstscherm met instructies om de app te gebruiken.

In versie 2.0.5 die je nu in de App Store kunt vinden is ondersteuning voor Evernote toegevoegd, zodat je je notities meteen kunt uploaden naar de populaire online dienst. Eerder werden al Dropbox en Box ondersteund. Ook is er een Page Lock toegevoegd, wat inhoudt dat je per pagina door een document kunt bladeren. Dit kun je eventueel uitschakelen. De derde vernieuwing is een punt dat Skriv in de update naar versie 2.0 had laten liggen: het was niet meer nodig om notities van Skriv 1 te importeren in Skriv 2. Dat is nu opgelost door een importeerfunctie toe te voegen en een mogelijkheid om de Skriv 1-notities te bekijken. Dit werkt alleen als je de oude versie van de app nog bezit.

Downloaden: Skriv (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2013, 22:27
Categorie Productiviteit
Onderwerp tekstverwerker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.