AppEvent: Dragonfly Visual Learning vandaag gratis, visueel leren voor de basisschool

De iPad-app Dragonfly Visual Learning laat kinderen verschillende taal- en rekenopdrachten uitvoeren, om zo beter te presteren op de basisschool. De app gebruikt het iPad-scherm om opdrachten zo visueel mogelijk uit te beelden.

Dragonfly visual learningIn verband met het Nederlandse AppEvent is de app Dragonfly Visual Learning vandaag gratis in de App Store te downloaden. Hiermee kunnen kinderen diverse taal- en rekenopdrachten op de iPad uitvoeren, die het schermoppervlak van de iPad zo optimaal mogelijk gebruiken. De app leert je onder andere hoe je bepaalde letters schrijft, door ze met je vingers op het scherm over te laten trekken.

Je vindt in Dragonfly Visual Learning de vakken Rekenen en Taal. Onder ieder onderwerp vind je verschillende opties die je een andere opdracht voorschotelen. Zo vind je onder Rekenen bijvoorbeeld de mogelijkheid om gewone rekensommen uit te voeren, maar is er ook een Klokkijk-opdracht waarbij je een klok op de juiste tijd moet zetten. Veel opdrachten hebben meedere moeilijkheidsgraden, op basis van de basisschoolgroep.

Onder Taal vind je Woordenschat, Alfabet en Dictee, drie opdrachten die moeten helpen om kinderen taal beter te laten beheersen. Het interessantst hiervan is een variant op Alfabet, waarbij de app je laat zien hoe je letters in het alfabet schrijft met rode stippen. Vervolgens moet jij de stippellijn met je vinger volgen om de letter zelf te schrijven. De app laat een groot aantal schoolvakken zien, maar bij slechts twee zijn opdrachten bij uit te voeren. De ontwikkelaar belooft op zijn website deze vakken in een latere update toe te voegen.

Downloaden: Dragonfly visual learning (tijdelijk gratis)

Let op: Dragonfly Visual Learning is alleen op woensdag 18 januari gratis verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2012, 17:16
Categorie Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.