Review: Gravity Sling heeft aantrekkingskracht!

Gravity Sling is een game waarbij je een astronaut moet proberen terug te krijgen in zijn ruimteschip. Via de Open Feint community kun je zien wat vrienden spelen en zijn er achievements en leaderboards beschikbaar.
Ellen de Lange-Ros - · Laatst bijgewerkt:

gravity slingDit najaar was in Denver de 360 iDev conferentie met de iPhone Game Jam, waarbij ontwikkelaars werden uitgedaagd om in één nacht een prototype te ontwikkelen. De eerste game uit deze nacht is deze week in de App Store verschenen: Gravity Sling.

In dit spel draait alles om een astronaut die je via de goede baan moet terugslingeren in z’n ruimteschip.


Daarbij gebruik je de gravitatiekracht van aanwezige planeten die invloed hebben op de baan van je astronaut. Je verdient punten door een zo lang mogelijke reis te maken. Soms is dat een kwestie van zorgvuldig mikken, maar even vaak moet je gewoon domweg gaan uitproberen en je mannetje lekker laten rondtollen door de ruimte. Via de Open Feint community kun je zien wat vrienden spelen en zijn er achievements en leaderboards beschikbaar.

De eerste levels van Gravity Sling zijn eenvoudig en vooral bedoeld om je kennis te laten maken met de wetten van de zwaartekracht en besturing van het spel. Na een level of tien worden de uitdagingen echter groter. Niet omdat de levels langer worden, maar wel omdat het steeds lastiger wordt om je astronaut in de goede baan te lanceren. Daarbij moet je vooral niet terugdeinzen voor heel veel uitproberen en is geduld vereist.

Gravity Sling is de eerste game uit de iPhone Game Jam die in de App Store verkrijgbaar is. Daarnaast heeft de game nog een nieuwigheid: het spel is gratis te downloaden met vijftien levels, maar als je verder wilt spelen dan kun je in de applicatie 30 extra levels tegen betaling van een fooi van € 0,79 downloaden. Deze manier van aanbieden maakt een lite-versie overbodig en het is de verwachting dat in de toekomst veel meer games van dit principe gebruik gaan maken. We verwachten bovendien dat de ontwikkelaar in de toekomst nog meer levels zal uitbrengen en wellicht komt er ook een editor waarmee je zelf een sterrenstelsel kunt vormgeven.

De aantrekkingskracht van het spel zit niet alleen in het zorgvuldig uitmikken van de benodigde banen. Het is minstens zo leuk om je astronautje gewoon een flinke zwiep te geven en betoverd te staren naar de banen die hij gaat afleggen. Deze banen kun je achteraf vastleggen op een foto. Het is op een vreemde manier leuk om gewoon te kijken naar de vormen die op het scherm verschijnen en de verschillende planeten die hun invloed uitoefenen. Als je werd aangetrokken door de oude Windows-screensavers met hun draaiende vormen, dan zal deze game je zeker aanspreken!

Prijs: eerste 15 levels gratis, € 0,79 voor de volgende 30 levels.

Sterke punten: innovatief concept, betoverend om naar te kijken, achievements, leaderboards, goede prijs-kwaliteitverhouding.
Minpunten: levels zijn erg kort.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Info: Gravity Sling

  • Ontwikkelaar: Riptide Games Inc.
  • Applicatie: Gravity Sling
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: gratis (meer levels via In App Purchase)
  • Geteste versie: 1.0
  • Releasedatum: 5 november 2009
  • Bestandsgrootte: 8,4 MB
  • Cijfer: 7,5

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 november 2009 om 13:19
Categorie
Games

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.