Gerucht: widgets voor de iPhone

Wired-redacteur Leander Kahney denkt dat Apple binnenkort Dashboard Widgets op de iPhone beschikbaar zal maken. Je kunt ze synchroniseren via iTunes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

WidgetsWired-redacteur Leander Kahney denkt te weten dat de iPhone in de toekomst dezelfde Dashboard Widgets zal ondersteunen als ook op de Mac aanwezig zijn. Kahney denkt verder dat drag-&-drop synchronisatie via iTunes zal worden ondersteund. De gedachte is niet zo gek, omdat applicaties zoals de aandelenkoersen (Stocks) en weerbericht (Weather) al een widget-achtig uiterlijk hebben.


Kahney hoorde het gerucht op 11 oktober, rond dezelfde datum dat ook nieuwe geruchten opdoken over het openstellen van het besturingssysteem voor externe ontwikkelaars. Op zich zijn widgets dan maar een kleine stap in de richting van echte native applicaties. Widgets zijn in feite webapplicaties die je lokaal kunt opslaan. Aanvankelijk beweerde het artikel dat je JavaScript nodig zou moeten hebben om ze interactief op de iPhone te kunnen gebruiken, maar de bron van Kahney wilde niet zetten wanneer er een JavaScript-update komt. Later herstelde Kahney dit en merkte op dat de iPhone al JavaScript ondersteunt. Een extra update is dus niet nodig. Wel merkt Kahney – het lijkt wel of hij iPhoneclub leest! – dat de betrouwbaarheid van zijn nieuwtje ongeveer 70% is.

Wie nu alvast Dashboard Widgets op de iPhone wil gebruiken, kan gebruik maken van de tip die Erica Sadun al eerder publiceerde.

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 april 2012 om 15:06
Categorie
Diensten

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.