‘Nederlandse uitgevers WPG en Lannoo werken aan Spotify voor e-books’

De uitgeverijen WPG en Lannoo werken samen aan een abonnementsdienst voor e-books, vergelijkbaar met Spotify.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

E-booksUitgeverijen WPG en Lannoo willen een abonnementsdienst voor e-books aanbieden in Nederland en België. Dit schrijft de Belgische krant De Tijd (via eReaders). Deze abonnementsdienst zal ongeveer hetzelfde werken als Spotify en laat je voor een vast bedrag per maand een beperkt of een onbeperkt aantal e-books downloaden. De nieuwe dienst wordt volgens de krant beschreven in documentatie van de twee uitgevers over een joint venture ingediend bij mededingingsautoriteit Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Het boekenaanbod van de twee uitgevers doet vermoeden dat je e-books van De Arbeidspers, A.W. Bruna, De Bezige Bij/Balans, Meulenhoff Boekerij en Unieboek | Het Spectrum kunt lezen. Voor al deze partijen zijn de twee uitgevers namelijk verantwoordelijk. Op het moment zijn er enkel de documenten over de joint venture – beide uitgevers hebben nog geen officiële aankondiging gemaakt. Wanneer we de boekendienst kunnen verwachten en hoeveel er per maand wordt gevraagd is daarom nog niet duidelijk.

De twee uitgevers zijn niet de eersten die aan een Spotify-achtige dienst voor e-books werken. Een jaar geleden deden Plantage en Yindo ook een poging. Het idee lijkt sowieso vrij populair onder uitgevers – in april vorig jaar hoorden we dat kranten iets soortgelijks proberen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2013, 14:54
Categorie Apps
Onderwerpen ebook, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.