WordPress gaat foto-uploads via de iOS 6-browser ondersteunen

In WordPress wordt het mogelijk om foto's te uploaden via de browser. Vanaf iOS 6 gaat WordPress het ondersteuning in Mobile Safari.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

WordPressElke maand bekijken 351 miljoen mensen de meer dan 2,5 miljard pagina’s op blogs die via WordPress zijn gepubliceerd. Het blogplatform is mateloos populair, maar was nog niet ideaal voor bloggers die graag onderweg berichten willen schrijven. Zelfs op de iPad is het een gedoe om foto’s te uploaden vanuit de iOS-app: de afbeeldingen krijgen een generieke naam en je hebt geen toegang tot alle functies uit de browserversie. Dan maar de browser gebruiken? Ook dat helpt niet, want daarmee heb je geen toegang tot het bestandssysteem of de fotorol. In iOS 6 gaat dat veranderen: dan worden foto-uploads via de browser mogelijk. Automattic, de organisatie achter WordPress, heeft aangegeven dat ze het uploaden van foto’s via Mobile Safari gaan ondersteunen.

Dat je geen foto’s kunt uploaden vanuit Safari is trouwens niet de schuld van WordPress. Safari staat op dit moment geen media-uploads toe, dus ook geen documenten of video’s. Websites bieden ook nog geen ondersteuning ervoor. Ga je naar de mobiele website van Facebook, dan kun je daar geen foto’s uploaden. Via de normale website van Facebook kan dat wel, zoals hieronder is te zien:

Bij de desktopversie van de WordPress-site werkt dat nog niet. Als je op een iPhone met iOS er naartoe gaat, kun je alleen een foto invoegen door een URL in te voeren. Een uploadknop is er niet:

wordpress upload iphoneclub

Het lijkt misschien een kleine verbetering, maar voor bloggers wordt het mobiel werken een stuk makkelijker. Het specifieke ticket wordt hier besproken: Add support for mobile uploads.

Het uploaden van video’s is straks ook mogelijk, maar toegang tot de mappen en bestanden via een filemanager heb je nog steeds niet. Andere verbeteringen in de Safari-browser in iOS 6: synchronisatie van tabbladen en een offline leeslijst. iOS 6 komt in het najaar voor iedereen beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2012, 17:24
Categorie iOS
Onderwerpen ios 6, safari

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.