iOS 6 Maps met 3D Flyover-functionaliteit werkend op iPhone 4 (jailbreak)

Hackers bij iGuide zijn er in geslaagd om Flyover en turn-by-turn navigatie op de iPhone 4 met iOS 6 werkend te krijgen. Hiervoor hoefden ze niet eens gebruik te maken van een jailbreak.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iGuidesDe Russische site iGuides is er in geslaagd om de Flyover-functie in Maps voor iOS 6 werkend te krijgen. Met Flyover kun je bepaalde grote steden op de iPhone in 3D bekijken, maar volgens Apple zal deze functie alleen werken op de iPhone 4S, de iPad 2 en de nieuwe iPad.


Flyover is zeker niet de eerste functie die door Apple wordt gelimiteerd tot slechts een aantal iDevices. Vorig jaar zagen we nog hetzelfde gebeuren met Siri, toen deze toevoeging alleen voor de iPhone 4S beschikbaar werd gesteld. Toen duurde het een stuk langer voor hackers om Siri op oudere devices werkzaam te krijgen, onder andere omdat Siri moet verbinden met de servers van Apple.

Waarom Apple Flyover niet toestaat op de iPhone 4 is niet duidelijk. Het zou te wijten kunnen zijn aan de technische beperkingen van de iPhone 4 ten opzichte van de iPhone 4S en de nieuwe iPad, maar in de video is te zien dat de functie werkt. Bij het gebruik van Flyover op de iPhone 4 stottert de functie alleen wel wat. Dit zou ook te wijten kunnen zijn aan de bèta-fase waar iOS 6 zich in bevindt.

Ben je een ontwikkelaar en wil je Flyover werkend krijgen op je iPhone 4, dan kun je bij iGuides lezen hoe dit precies moet. Let wel op: de handleiding is in het Russisch, waardoor je bent aangewezen op Google-vertalingen.

iGuides is er binnen een week in geslaagd om Flyover op de iPhone 4 werkend te krijgen. Of dit ook zo makkelijk zal zijn zodra iOS 6 voor het grote publiek uitkomt is nog niet duidelijk: Apple zou de gebruikte omweg tijdens de bètafase kunnen fixen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.