Spraakbesturing nu mogelijk bij alle iPhone-modellen (jailbreak)

Wie zijn iPhone 2G of 3G gejailbreakt heeft kan spraakbesturing inschakelen door een aantal bestanden in het bestandssysteem van de iPhone aan te passen.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Voice Control op iPhone 3G SDe iPhone 3GS heeft een aantal hardwarematige verbeteringen ten opzichte van de iPhone 3G en 2G. Andere verbeteringen zitten hem in de software, waardoor gebruikers van een oudere iPhone zich afvragen waarom zij dit niet ook kunnen gebruiken. Denk hierbij aan de videocamera en de spraakbesturing. Apple beweert dat de processor van de oudere iPhone-modellen niet krachtig genoeg is voor deze functies, maar niet iedereen is daarvan overtuigd. Wie zijn iPhone 2G of 3G gejailbreakt heeft kan het zelf bepalen: de spraakbesturing is in te schakelen door een aantal bestanden in het bestandssysteem van de iPhone aan te passen.

Logischerwijze werkt het inschakelen van spraakbesturing alleen onder OS 3.0 of later. Voor het inschakelen zijn een aantal bestanden vereist:

De installatie is vrij eenvoudig:

  1. Zet via SSH de Voice Control.app in \stash\Application;
  2. Zet de permissies van Voice Control.app op 0755;
  3. Vervang /Applications/Preferences.app/Home Button.plist met de gedownloade versie;
  4. Vervang /Applications/Preferences.app/English.lproj/Home Button.strings met de gedownloade versie;
  5. Respring je Springboard of herstart je iPhone;
  6. Voice Control zou nu moeten werken door te dubbelklikken op de Home-knop.

Een alternatief voor het vervangen van de Home Button-bestanden is het installeren van de Cydia-applicatie AppFlow. In deze applicatie kan je Voice Control toewijzen aan de actie ‘Double tap’, wat in principe hetzelfde doet als het vervangen van de bestanden. Een complete lijst van alle ondersteunde spraakopdrachten is te vinden op MacRumors.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:12
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.