Siri-topman: ‘Siri is geen dataverslinder’

Siri VP Gary Morgenthaler heeft in een gastblog op Forbes.com uitgelegd waarom Siri niet zoveel data verbruikt. Siri werd in een nieuw artikel op de Washington Post geportretteerd als dataverslinder, maar dat is volgens de topman niet het geval.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

siri-dataverbruikDe afgelopen dagen was opeens de discussie over dataverbruik van Siri weer actueel. Een journalist van de Washington Post schreef een verontrustend artikel, waarin werd voorspeld dat “de gehypte Siri-functie” van de iPhone 4S mobiele netwerken gaat ruïneren. Het artikel zou zijn gebaseerd op een rapport van Arieso van begin januari, waardoor het dataverbruik van Siri negatief in het nieuws kwam. Het nieuwe artikel in de Washington Post is inmiddels door meerdere journalisten afgedaan als complete onzin. Inmiddels heeft ook de vice-president van Siri zich in de discussie gemengd: in een opiniestuk bij Forbes legt hij uit dat Siri niet zoveel data verbruikt.

Het onderzoek van Arieso werd in januari door gerenommeerde nieuwsorganisaties zoals Reuters en Bloomberg besproken en daarna overgenomen door talloze websites. Opvallend daarbij is, dat er op één of andere manier de suggestie in is geslopen, dat het dataverbruik te wijten is aan de iPhone 4S. De functie Siri is nieuw op de iPhone 4S, dus dat moet de boosdoener zijn, werd geredeneerd. Maar Arieso, die overigens belangen heeft bij de situatie omdat het oplossingen aanbiedt voor optimalisatie van mobiele netwerken, heeft zelf in het rapport nooit de link gelegd met Siri. Wel wekte Arieso’s CTO Michael Flanagan de indruk dat Siri een rol zou kunnen spelen.

De reactie die Siri VP Gary Morgenthaler in een gastartikel op Forbes publiceerde is natuurlijk ook niet helemaal onafhankelijk, maar het wordt in ieder geval ondersteund door data van partijen die wél onafhankelijk zijn. Ars Technica nam al eens de proef op de som om te bewijzen dat Siri helemaal geen dataverslinder is: het verbruikt maar 64KB per bericht. Siri’s Morgenthaler weet niet waar het hogere dataverbruik van de iPhone 4S wel vandaan komt, maar suggereert dat het misschien door iCloud kan komen. Ook iTunes Match, Fotostream of de verbeterde camera van de iPhone 4S kunnen hierbij meespelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2012, 18:38
Categorie iOS
Onderwerpen bandbreedte, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.