Safari voor Windows is testcase voor de iPhone

Het lanceren van de Safari-browser voor Windows, is volgens sommigen niet toevallig. Er circuleert een samenzweringstheorie dat Apple het gedaan heeft als publieke betatest voor de Safari-browser op de iPhone. Als hackers nu alvast de bugs eruit halen, kan de iPhone straks succesvol en met een bugvrije browser worden gelanceerd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

safari iphoneEr zijn meerdere websites die inmiddels denken dat het uitbrengen van Safari voor Windows een weloverwogen keuze op een bewust moment is. Slechts een paar uur nadat Safari voor Windows was uitgebracht, hadden hackers de eerste beveiligingsgaten al ontdekt. Dat lijkt slechte PR voor Apple, maar volgens sommigen is het bedoeld om als een betatest voor de iPhone-browser. Als hackers nu alvast de gaten aanwijzen, kan de iPhone straks zorgeloos worden uitgebracht – met veilige browser.

Het lijkt nogal met elkaar in tegenspraak: Apple wil geen applicaties van derden op de iPhone toestaan, omdat er beveiligingsrisico’s aan kleven. Maar tegelijk brengen ze een browser voor Windows uit, die klaarblijkelijk niet zo veilig is. Er werden meteen na de lancering bijvoorbeeld al verschillende mogelijkheden ontdekt om een denial of service-aanval uit te voeren. Macenstein is een van de websites die zich bij de samenzweringstheorie heeft aangesloten. Safari voor Windows is niet meer dan een generale repetitie voor Safari op de iPhone. Dat Apple er bovenop zit om gaten te dichten, bleek wel toen Apple een dag na het ontdekken van de lekken al een beveiligingspatch klaar had liggen. Normaalgesproken duurt het twee tot drie weken voor ze een patch klaar hebben. Als het waar is, gaat Apple wel heel ver om de lancering van de iPhone zo perfect mogelijk te laten verlopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:22

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.