HeyBC-icon

HeyBC: Nederlandse app om woordjes te leren, voor kinderen tussen 5 en 7

HeyBC is een taal-app voor kinderen die net beginnen met lezen en schrijven. De app is volledig Nederlands gesproken en geschreven en ondersteunt nog zeven andere talen.

HeyBC-icon

Het schooljaar is weer begonnen en dat betekent voor kinderen die de overstap naar groep drie maken dat ze gaan leren lezen en schrijven. Dat kan nog best lastig zijn, maar met HeyBC hebben ze een vermakelijke, educatieve-app achter de hand om ze alvast op weg te helpen.


Als je bekend bent met eerder werk van ontwikkelaar HeyHey Apps, dan is het geen verrassing dat HeyBC een enorm kleurrijke app is vol met kindvriendelijke vrolijke cartoons. Al het artwork is gemaakt door Belgische straatkunstenaar Bué the Warrior, winnaar van de Cultuurprijs van Gent in 2015.

Bekijk ook

Eva Mouton Pix: foto's versieren met dino's, katten en worsten

Dankzij de kleurrijke cartoons van Eva Mouton maak je zelfs van de saaiste foto's nog een vrolijk kunstwerkje.

HeyBC: woordjes leren met taalspelletje

In dit simpele taalspelletje draait het om het kiezen van de juiste letters om een woord te vormen, dat bij de tekening op het scherm past. Zodra het correcte woord ingevuld is, spreekt een stem het woord uit en word je getrakteerd op een simpele animatie.

HeyBC HeyBC

Er zijn drie moeilijkheidsgraden in de app, waarbij de makkelijkste kinderen op weg helpt door alvast één van de letters in te vullen. Ook hebben klinkers een blauwe kleur, zodat het niet te lastig wordt. Naarmate de kinderen beter leren lezen en schrijven kunnen ouders het iets moeilijker voor ze maken.

HeyBC: ook Engels, Duits of Frans leren

In totaal zijn er honderd woorden en animaties in HeyBC gestopt, genoeg te doen dus voor beginnende lezers en schrijvers. Omdat HeyBC ook zeven andere talen ondersteunt (waaronder Engels, Duits en Frans), kan de app ook gebruikt worden om simpele woordjes in een buitenlandse taal te leren.

De app is voor €2,99 te downloaden in de App Store en bevat geen in-app aankopen of reclames. HeyBC is geschreven en gesproken in acht verschillende talen, waaronder het Nederlands.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 september 2015 om 14:01
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.