NIN-update afgekeurd, Peekababe goedgekeurd

Apple heeft een update van de Nine Inch Nails-applicatie afgekeurd wegens expliciete content. Peekababe werd ook afgekeurd, maar mag nu toch in de App Store voor 12+.

nine inch nailsApple heeft een update van de iPhone-applicatie van Nine Inch Nails afgekeurd wegens ‘objectionable’ content. Het gaat specifiek om het nummer Closer van het album The Downward Spiral waarin het f-woord op een aparte manier voorkomt. Logisch dat Apple het afkeurt. En tegelijk niet logisch, want de eerste versie van de NIN-applicatie werd een paar weken geleden wel goedgekeurd. De originele albumversie van Closer (en niet de gecensureerde radio edit) was daarin ook al aanwezig.

Hetzelfde album wordt ook gewoon verkocht in de iTunes Store. NIN-voorman Trent Reznor ziet even geen mogelijkheden: “Not even sure where to start with that one”, schrijft hij op Twitter.

peekababeEen andere afgewezen applicatie is inmiddels wel goedgekeurd: Peekababe. Apple had eerst moeite met de “excessive sexual content” maar nu er een 12+ waarschuwing bij staat, mag het wel. Peekababe bevat foto’s van vrouwen in diverse kledingstukken. Door met je vinger over de foto te bewegen kun je de vrouwen en kledingstukken op verschillende manieren combineren. Zo kun je kijken of een paars truitje leuk staat bij roodharigen. Kledingadvies dus? Niet helemaal, want de meeste gebruikers zullen Peekababe om een heel andere reden installeren: na het aanraken van het scherm zie je de betreffende dame in bikini of lingerie. Je kunt de afbeeldingen ook als wallpaper instellen.

Apple keurde Peekababe af en keurde het later toch weer goed. Ontwikkelaar Alan Bigio: “It took us close to 1 month to get approved. The approval standards should be more specific and easier to understand. You will see that our app content is very similar to already approved apps’ content.” Bigio stelt voor dat Apple een voorselectie maakt, waarbij Apple alvast ideeën goed- of afkeurt op basis van het applicatie-idee. Dat bespaart ontwikkelaars tijd aan applicaties die toch niet door de keuring komen. Met Peekababe was eigenlijk niets mis: het voldoet aan de regels van Apple en er zijn geen naakte lichamen te zien. Apple keurde Peekababe (€0,79) uiteindelijk goed met een waarschuwing voor 12+. Maar veel ouders zouden hun twaalfjarige zoon of dochter toch niet graag met deze applicatie zien spelen.

Via: TechCrunch (NIN en Peekababe)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2009, 15:10
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.