iPhone 12 en privacy

Reacties voor: Apple: ‘iPhone 12-testprotocol in Frankrijk klopt niet’

In Frankrijk was korte tijd sprake van een verkoopverbod van de iPhone 12, nadat lokale autoriteiten meenden dat de radiostraling van het toestel boven de normen lag. Apple bracht een software-update uit om de straling te verlagen, waarna het verkoopverbond werd opgeheven. In Nederland werd ook nader onderzoek uitgevoerd, maar hieruit volgen geen consequenties.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. En wat als je nog een iPhone 12 hebt.
    Dan kun je deze inruilen tegen een nieuw model met een “royale” inruilkorting van €50? 🙂

  2. Dat het niet veel effect voor Apple heeft valt nog te bezien. Verkoop verbod is slechts de eerste stap. Een volgende stap kan zijn dat de toestellen terug gehaald moeten door Apple. En dat is wel degelijk een effect voor Apple.

  3. @Leo: En jij denkt dat Apple die Iphones 12 terug haalt, nou Apple kennende zullen ze dat niet doen het is zo als @Gary schrijft en fooi kun je krijgen (als ze dat überhaupt doen). Niets meer en niets minder.

  4. Beetje laat niet, de iPhone 12 is al 3 jaar oud en men komt nu ineens achter het verhoogde stralingsgevaar. Straling is overal, wifi, EV’s tablets. Kortom drukte om niets.

  5. Ik ben benieuwd hoe ze dit gaan oplossen, als Apple het überhaupt gaat oplossen. Het uit de handel halen is een manageable risk. Maar compensatie of terugroepen zijn echt een nachtmerrie. Hopelijk kunnen ze het met een update realiseren zonder dat de eindgebruikers het verschil merken.

    @Lemco Luehof: Er zijn standaarden en afspraken opgesteld vanuit gezondheidsoogpunt. Één fabrikant met één product dat marginaal of in dit geval ruim over de norm gaat is niet direct een gezondheidsrisico. Maar! Je moet de fabrikant wel bestraffen omdat anders alle fabrikanten het kunnen doen en dan wordt het wel een gezondheidsrisico.

    Dus ja er is overal straling, zelfs van je koperdraadjes. En dan zijn er nog verschillende vormen van straling. We hebben afspraken waarbinnen die straling moet blijven. Simpele afspraken die iedereen moet nakomen. Niet nakomen betekend een tik op de vingers. Goed dat Frankrijk hierop handhaaft.

  6. => “Opvallend is dat de Franse autoriteit pas vier jaar na de introductie van het toestel met klachten komt over de hoeveelheid straling.”

    Dat is inderdaad wel heel opvallend. Het zou om de resultaten van een herhaal-test gaan. Lijkt mij een puur politiek steekspelletje.

  7. Origineel geplaatst door puccini
    @Leo: En jij denkt dat Apple die Iphones 12 terug haalt, nou Apple kennende zullen ze dat niet doen het is zo als @Gary schrijft en fooi kun je krijgen (als ze dat überhaupt doen). Niets meer en niets minder.

    nou ik denk zelf ook niet dat het zover komt ; maar ze kunnen er wel problemen mee krijgen zie usb aansluiting ze hebben uiteindelijk moeten toegeven. Vermoedelijk gaan ze de boel met software oplossen : zo niet dan hebben ze zich aan wetten en regels te houden ook Apple dus.

  8. Gaat het eigenlijk om alle modellen van de iPhone 12? Ik heb zelf de iPhone 12 mini, maar je hebt natuurlijk de gewone iPhone 12, de Pro en de Pro Max.

  9. Apple heeft toch al een software-update aangekondigd?

  10. Er komt gewoon een software update, en door. Dat gestress allemaal van die media…

  11. Ten eerste, de straling waar het om gaat is bewezen onschadelijk. Historisch is met het toegenomen gebruik van mobiele telefoons (vroeger was de straling veel meer dan nu) geen enkel effect waargenomen. Het gaat hier om een ‘steekproef’ met miljarden proefpersonen (wijzelf dus).
    Dus deze toezichthouders zijn spokenjagers. Ofschoon het bestaan van spoken niet is vastgesteld heeft de overheid voor de zekerheid toch maar spokenjagers aangesteld.
    Verder is de meting afhankelijk van aannamen over hoe dicht je de telefoon tegen je hoofd houdt en hoe lang. Misschien ook van hoe groot je oren zijn 😉 Andere toezichthouders zagen geen probleem.
    Maar ja, die toezichthouders willen natuurlijk niet weten dat ze bullshit jobs hebben, dus gaan ze zichzelf manifesteren om te ‘bewijzen’ dat ze nuttig werk doen. En zoals bekend, dan is Apple de ideale kandidaat.

  12. Dus Apple gaat het zendvermogen softwarematig een stukje lager zetten. Binnenkort Franse iPhone 12 bezitters die klagen over slechte ontvangst?

  13. Hou toch eens op met Apple te verdedigen!!! Ze zitten gewoon fout met dit toestel en moeten het aanpassen. Altijd dat verdedigen van een hardwareboer die als enige verdienste heeft dat hij telefoons en computers in elkaar draait begint ronduit ziekelijk te worden. Leuk spul hoor, maar zeker niet heilig en zeker geen meerwaarde voor een levensstandaard. Misschien weten jullie het nog niet, maar je kunt ook zonder een telefoon

  14. @bm: Toezichthouders bullshit jobs… man man..
    als het Android was geweest dan had je waarschijnlijk heel anders geklonken

  15. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl:

    Oké, dankjewel voor de verduidelijking!

  16. (Red.) Artikel bijgewerkt na nieuwe uitspraak van RDI en de ingediende software-update.

  17. @bm: Beste BM, jij schrijft/zegt: “Ten eerste, de straling waar het om gaat is bewezen onschadelijk.”
    Kan je ook je bron vermelden waarop jij dit baseert? Of wetenschappelijk rapport?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.