Michael Jackson verovert in halve dag de iTunes top 10

De dood van Michael Jackson heeft geleid tot een stormloop op Michael Jackson-albums op iTunes. De Nederlandse top 10 bestaat vrijwel geheel uit albums van de artiest.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

jacksonDe albumtop 10 van de Nederlandse iTunes Store heeft in korte tijd een complete transformatie ondergaan. De complete top 10 bestaat uit albums van Michael Jackson, op één verzamelalbum met dancetracks na. In Nederland is ‘Thriller’ het best verkopende album. De Amerikanen reageren iets minder fanatiek: daar bestaat ‘slechts’ de top 5 uit albums van Jackson.

Na het overlijden van de artiest schoten de verkoopcijfers omhoog. Het bestverkopende album in de VS is op dit moment ‘The Essential Michael Jackson’, gevolgd door ‘Thriller’, ‘Off the Wall’, ‘Number Ones’ en ‘Thriller (25th Anniversary)’. Ook verderop in de top 50 staan nog wat albums van Jackson en de Jackson 5.

Wat had Michael Jackson met Apple? Niet veel, behalve dan dat zijn albums ook in iTunes te koop waren. Er is ooit een limited edition Michael Jackson iPod uit 2006, maar dat was geen officieel product. Wel geldt natuurlijk de slogan ‘There’s an app for that’: in de App Store is een applicatie te vinden waarmee je al het nieuws rond Michael Jackson kunt volgen: SupaFan Michael Jackson Fans (€0,79). Maar erg veel soeps lijkt dat niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2009, 21:11
Categorie Apps
Onderwerpen itunes, verkopen

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? In het najaar van 2019 stopt iTunes, maar wat zijn de opvolgers?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.