iOS 5.1 beta 3 bevat aanwijzingen voor dicteren op iPad

Apple heeft gisteren iOS 5.1 beta 3 uitgebracht, met daarin verwijzingen naar een dicteerfunctie op de iPad. Dat wijst op de introductie van Siri-dicteerfuncties op de iPad, zoals al op de iPhone 4S mogelijk is. Ook is de 3G-schakelaar terug op de iPhone.

ios-5-1-betaGisteren verscheen iOS 5.1 beta 3 voor ontwikkelaars. Ontwikkelaars kunnen daarmee, in aanloop naar de officiële lancering voor het grote publiek, alvast testen of hun apps nog steeds probleemloos werken. Veel nieuwe functies zijn er niet aangetroffen in de nieuwe betaversie van iOS 5.1. Maar er is wel een verwijzing aangetroffen die interessant is voor iPad-gebruikers: een waarschuwing over dicteerfuncties. Dat zou erop kunnen wijzen dat dicteren met de Siri-spraakassistent binnenkort beschikbaar komt op de iPad.

De waarschuwing is aangetroffen op een andere plaats dan bij de iPhone 4S gebruikelijk is. Met Siri kun je allerlei opdrachten geven met je stem. Zo kun je met een gesproken opdracht het alarm instellen, het weerbericht opvragen of kijken welke restaurants er in de buurt zijn. Daadwerkelijke Siri-functionaliteit is nog niet aangetroffen in iOS 5.1 beta 3, dus het is nog de vraag of de dicteerfunctie alleen op de nieuwe iPad beschikbaar komt, of via een firmware-update ook bruikbaar is voor huidige iPad-bezitters. Momenteel is Siri alleen op de iPhone 4S te gebruiken.

Voor bezitters van een iPhone is er ook goed nieuws: de 3G-schakelaar is terug. Daarmee was het in het verleden mogelijk om de 3G-dataverbinding uit te schakelen, zodat er tijdelijk gebruik werd gemaakt van het GPRS-netwerk. Dit kon de batterijduur van je iPhone verlengen.

ipad-siri

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 9:56
Categorie iOS
Onderwerpen beta, dicteren, ios 5, Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.