iRig presenteert nieuwe microfoon, mixpaneel en voetpedaal voor de iPhone #CES2012

Accessoiremaker IK Multimedia heeft op CES 2012 de iRig Mic Cast, iRig Stomp en iRig Mix gepresenteert. Deze accessoires maken het mogelijk om op de iPhone geluid op te nemen, je gitaar te besturen en muziek te mixen.

iRic Mic CastOp het moment vindt in Las Vegas de CES plaats, een van de grootste technologiebeurzen ter wereld. Ook de maker van de bekende iRig-microfoon is hier aanwezig, met een drietal nieuwe iPhone-accessoires. De iRig Mic Cast is een microfoon voor de iPhone die speciaal bedoeld is voor het opnemen van stemgeluid, voor bijvoorbeeld interviews of podcasts. DJ’s kunnen aan de slag met de iRig Mix, een mixapparaat dat je met twee iPhones tegelijkertijd moet gebruiken. De laatste toevoeging, de iRig Stomp, is een voetpedaal voor gitaristen.

Je bevestigt de iRig Mic Cast aan de geluidspoort van je iPhone, waardoor je hem niet apart hoeft vast te houden. Vervolgens kun je de iPhone hanteren als een gewone microfoon om anderen mee te interviewen of eigen geluidsopnames te maken. Hij zal te koop zijn voor 40 dollar, 20 dollar minder dan waar de originele iRig Mic voor verkocht wordt. IK Multimedia beweert dat de microfoon deze maand zal verschijnen.

iRig MixDe iRig Mix lijkt in essentie een kleine variant op een gewoon mixpaneel te zijn. Hij bevat slechts twee geluidskanalen, waar je twee iPhones op kunt aansluiten. Door op allebei de iPhones de gratis iRig DJ-app te installeren zou het mogelijk moeten zijn om met deze minimale opstelling alsnog goed nummers te mixen. Daar ben je wel aardig wat geld aan kwijt: naast de 100 dollar dat het paneel kost, moet je namelijk wel twee iPhones in je bezit hebben. Je kunt de iRig Mix deze maand al verwachten.

iRig StompD 70 dollar kostende iRig Stomp moet het traditionele voetpedaal van een gitarist vervangen. iRig is niet de eerste die in deze markt springt: vorig jaar schreven we nog over de StompBox, een soortgelijk pedaal voor de iPhone en iPad. De iRig Stomp moet in april dit jaar verschijnen.

Bron: iLounge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 11:15
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen gitaar, microfoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.