Bekijk dit iOS 12 concept met gegroepeerde notificaties

Apple gaat over een paar dagen iOS 12 aankondigen. Een ontwerper heeft met dit concept alvast een beeld gegeven wat de mogelijke nieuwe functies kunnen zijn.
Itske - · Laatst bijgewerkt:

Gegroepeerde notificaties in iOS 12

Gegroepeerde notificaties is een functie die bij veel gebruikers hoog op het verlanglijstje voor iOS 12 staat. Ontwerper Matt Birchler heeft daarom een simpel concept ontworpen, om te laten zien hoe Apple dit voor elkaar zou kunnen krijgen. Zo moet het er volgens Matt uit zien.


iOS 12 concept gegroepeerde meldingen

Alles van één app bij elkaar
De notificaties van één app worden in dit concept bij elkaar gezet in één blokje. Je ziet dus niet meer een apart blokje voor elke notificatie en dat zorgt voor minder chaos op het scherm. Een ander reden is dat er op deze manier meer informatie op het scherm past. Gebruikers zouden ervoor kunnen kiezen om alle meldingen van één app in een keer te verwijderen, maar ook een losse melding is te verwijderen.

Verder bevat het concept de functie om via Force Touch de notificatie te openen zodat je meer informatie kunt zien over die melding. Het beantwoorden van berichten vanuit de melding moet ook eenvoudiger worden volgens Matt Birchler.

iOS 12 concept gegroepeerde meldingen

Belangrijkste melding bovenaan
Daarnaast heeft Birchler een functie toegevoegd die de gebruiker de keuze geeft om notificaties in chronologische volgorde te laten zien of op volgorde van hoe belangrijk een bericht is. Birchler is ervan overtuigd dat niet elke melding even belangrijk is en dat het voor veel gebruikers prettig is om hun belangrijkste meldingen bovenaan te hebben staan. Op die manier zie je in een oogopslag welke berichten het belangrijkst zijn.

Bekijk ook

iOS 12 voor iPhone en iPad: alle functies, verbeteringen en meer

Wat zijn de iOS 12 functies en welke verbeteringen zijn in deze update doorgevoerd? In dit overzicht (met video!) ontdek je alle iOS 12-functies die jij op je iPhone en iPad kunt gebruiken. We vertellen je alles over vernieuwingen en wat je verder nog moet weten over iOS 12.

WWDC 2018
Over anderhalve week komen we erachter of een aantal ideeën uit dit concept werkelijkheid gaan worden. Apple zal dan iOS 12 onthullen. Op 4 juni vindt de keynote plaats waar we ook nieuwe versies van macOS, tvOS en watchOS verwachten. Meer over de verwachtingen rond WWDC 2018 vind je in ons uitgebreide artikel. Wil je meer weten over WWDC zelf, dan kun je in ons artikel over WWDC 2018 terecht.

Bekijk ook

Apple's WWDC 2018-keynote: dit zijn onze verwachtingen

De WWDC staat weer voor de deur! Tijdens deze jaarlijkse presentatie kondigt Apple allerlei nieuwe software-versies aan. iOS 12 en misschien ook nieuwe hardware: wat kunnen we vandaag zoal verwachten? We zetten de verwachtingen voor je op een rijtje.

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad in 2018, als opvolger van iOS 11. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd een jaar later opgevolgd door iOS 13.

iOS 12

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.