ION iTYPE: volledig toetsenbord voor de iPhone (CES)

ION iTYPE is een toetsenbord van volledig formaat, waarmee je kunt typen zoals op een normaal QWERTY-toetsenbord. De iPhone verdwijnt in een vakje van het keyboard.

ion itype iphone toetsenbordION bracht voorheen usb-platenspelers en cassettedecks op de markt. Op de CES laten ze iets totaal nieuws zien: een fullsize toetsenbord met een houder voor de iPhone. Het accessoire werkt op batterijen en is daardoor ook mobiel mee te nemen. Met dit accessoire kun je je laptop thuislaten en teksten voortaan op de iPhone typen. De ION iTYPE komt vanaf het tweede kwartaal van 2010 op de markt.

Onhandig aan het accessoire is dat de iPhone vlak ligt, waardoor je minder makkelijk op het scherm kunt kijken. Een ander probleem is dat het invoeren van tekst voorlopig alleen werkt via de speciale iType-applicatie. Van daaruit moet je de ingetikte tekst kopiëren en plakken naar de gewenste applicatie. Dit heeft de maken met de beperkingen van de dock-connector. Wie het zelf wil gaan bekijken kan terecht op de CES, Central Hall, stand 11714. Het toetsenbord heeft een QWERTY-indeling met toetsen van normale grootte. Hoewel het er op de strakke foto hierboven best handzaam uitziet, wekken de foto’s die Engadget heeft gemaakt toch een wat forsere indruk. Is dit dé oplossing voor mensen die veel op de iPhone willen typen, of moet ION nog eens goed over dit product nadenken voordat ze het op de markt brengen?

Meer info: ION Audio

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2010, 6:41
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.