Instagram laat je nieuwe mensen ontdekken en bijschriften aanpassen

Instagram heeft een update gekregen zodat je nieuwe mensen kunt ontdekken. Ook kun je de bijschriften bij foto's achteraf nog aanpassen.

De app van Instagram heeft maandagavond een update gekregen, waarmee je bijschriften van foto’s kunt aanpassen. Een typefout in een bijschrift is daarmee zo weggewerkt. Ook heeft Instagram de ontdekfunctie uitgebreid, zodat je nieuwe mensen kunt leren kennen.

De correctiefunctie geldt alleen voor het bijschrift bij de originele foto. Maak je een typefout in een reactie onder foto’s van een vriend, dan zul je de reactie moeten weggooien en opnieuw intikken. Ook kun je nu de locatie van de foto achteraf aanpassen. Instagram’s moederbedrijf Facebook is jarenlang tegenstander geweest van het aanpassen van teksten. Als iemand een bericht had geliked, zou je de tekst totaal kunnen veranderen, waardoor mensen zich beledigd voelden. Uiteindelijk ging Facebook in 2013 overstag, maar gebruikers van Instagram moesten nog een jaar extra wachten om teksten te kunnen aanpassen. Het verschil is dat je bij Instagram teksten kunt aanpassen, zonder dat anderen het kunnen zien. Er komt geen ‘Edited’-aanduiding bij te staan zodat anderen kunnen zien wat je bewerkt hebt.

instagram-people instagram-mensen

De Verkennen-functie is ook uitgebreid en heeft een nieuw icoontje gekregen: een vergrootglas in plaats van een kompas. Je kunt zoeken op foto’s en personen. Bij Foto’s zie je plaatjes die populair zijn in jouw regio. Bij Vrienden zie je foto’s van vrienden. Maar misschien zijn jouw vrienden niet de beste fotografen en wil je wel eens wat interessanters ontdekken. Dat kan ook. Je kunt nu foto’s van mensen bekijken die je nog niet volgt. Het gaat daarbij om mensen die op dat moment populair zijn op Instagram, of vrienden van vrienden. Je krijgt drie recente foto’s van deze personen te zien, zodat je een indruk krijgt welke stijl je kunt verwachten. Misschien helpt het om nog meer Instagram-sterren te creëren: mensen die dankzij hun Instagram-foto’s een trouwe schare fans hebben gekregen. Wie je te zien krijgt is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de personen die je al volgt en wat je leuk vindt op Instagram.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2014, 23:23
Categorie Apps
Onderwerpen foto, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.