Apple Stores steunen Wereld AIDS-dag met rood logo

De Apple Stores wereldwijd hebben vandaag een rood gekleurd logo vanwege Wereld AIDS-dag. In Londen, Amsterdam en andere steden vraagt Apple aandacht voor AIDS.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple-store-world-aids-dayEen week geleden werkte Apple nog mee aan een veiling voor AIDS-bestrijding. De $13 miljoen die dat opleverde werd nog eens verdubbeld door de Bill and Melinda Gates Foundation. Vandaag is het Wereld AIDS Dag en dat is voor Apple opnieuw reden om iets te doen: de logo’s op de Apple Stores wereldwijd zijn rood gekleurd, om aandacht te vragen voor de strijd tegen AIDS. Muzikant Bono vertelde eerder dit jaar dat Apple al meer dan $65 miljoen heeft opgehaald met het RED-project en dat was nog voordat de veiling werd georganiseerd. Ondertussen zal de teller hard richting de $100 miljoen gaan.

Maar aan een rood Apple-logootje op een winkel hebben de AIDS-slachtoffers natuurlijk niets. Je kunt zelf bijdragen door bij het kopen van Apple-producten te kiezen voor de speciale PRODUCT(RED)-uitvoering. Op de website RED.org kun je zelf zien welke bedrijven soortgelijke RED-producten aanbieden, zoals Beats by Dr. Dre, Starbucks, Fatboy en Shazam. Die van Apple zijn wel het meest bekend, maar door de (Shazam)RED-editie aan te schaffen lever je ook al een bijdrage.

product redNeem bijvoorbeeld een iPhone 5s case of een knalrode Smart Cover voor je iPad mini. Als je ze koopt is het Apple die een extra bedrag afstaat aan de AIDS-bestrijding, want de rode producten kosten precies hetzelfde als de anders gekleurde producten. Maar je kunt natuurlijk ook lokaal actie ondernemen door te doneren aan het Aids Fonds of als vrijwilliger een hiv-patiënt te begeleiden. Het geld dat Apple ophaalt gaat naar het Global Fund, dat daarmee AIDS-programma’s in Afrika financiert.

De foto boven dit artikel laat zien hoe het rode logo werd aangebracht bij de Apple Store in Londen. Ook in Amsterdam is het Apple-logo vandaag rood gekleurd. De rode shirts van de medewerkers hebben niets met AIDS te maken, maar zijn het standaard feestdagentenue.

Update 1: Tim Cook plaatste een tweet, met daarbij een foto van een Apple Store met rood logo.

apple-store-covent-garden

Update 2: Apple heeft vandaag om alle iPads rode covers gedaan. Deze foto werd ons toegestuurd door @nigelllv.

Update 3: Ook in andere steden waren de rode logo’s te zien, zie hieronder:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2013, 19:31
Categorie Apple
Onderwerpen aids, apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.