Zo ziet Google Chrome eruit met Material Design.

Google Chrome voor Mac krijgt Material Design en jij kunt het al proberen

Google Chrome ziet er vanaf april op je Mac anders uit dan je gewend bent. Dan maakt de browser namelijk de overstap naar het Material Design, wat over het algemeen voor een strakker uiterlijk zorgt.

Zo ziet Google Chrome eruit met Material Design.

Als Google Chrome je favoriete browser op de Mac is, kun je in de loop van april een makeover verwachten. Dan introduceert Google het kenmerkende Material Design voor de browser, maar als je daar niet op kunt wachten kun je deze versie van Google’s browser nu alvast uittesten.


Zoals je aan de screenshots in dit artikel kunt zien (afkomstig van TheNextWeb), gaat het design van Google Chrome op wat subtiele manieren op de schop. Zo wordt de bovenste grijze balk van de browser vervangen door een transparante, zodat je het bureaublad of onderliggende programma’s er nog door kunt zien.

Verschil tussen Google Chrome oud en nieuw.

Weg met het Google Chrome-hamburgermenu

Ook is het hamburgermenu aan de rechterkant vervangen door drie puntjes, waarmee je nog steeds de instellingen kunt openen. Daarnaast is het dankzij de zwarte balk een stuk duidelijker als je de Incognito-modus geopend hebt. De instellingen en browsergeschiedenis komen er ook ietwat anders uit te zien.

Volgens Google maakt Chrome in versie 51 de overstap naar het strakkere Material Design, die rond 8 april voor iedereen moet verschijnen. Als je vandaag al aan de slag wilt met deze versie van Chrome ben je aangewezen op Chrome Canary 51.

Chrome Canary 51 is een testversie van Google Chrome die eigenlijk bedoeld is voor ontwikkelaars en mensen die nieuwe functies willen testen. Het gaat hier dus nog niet om de definitieve versie, wat kan betekenen dat de app vaker vastloopt dan je van Chrome gewend bent.

Het nieuwe uiterlijk van de incognitomodus van Google Chrome.

Bovendien lijkt de Material Design-versie op het moment van schrijven nog niet voor iedereen beschikbaar te zijn, aangezien wij nog steeds het bekende uiterlijk te zien krijgen. Houd daar dus rekening mee, als je besluit om de testversie via deze link te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2016, 18:45
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen browser, chrome, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.