Chatapp Franz ondersteunt nog meer chatdiensten en heeft Windows- en Linux-versie

De chatapp Franz voor de Mac heeft een update gekregen. Er zijn meerdere extra chatdiensten toegevoegd. Ook is de app nu beschikbaar voor Windows en Linux.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Franz voor de Mac, Windows en Linux met alle diensten.
De chatapp Franz, waarin je meerdere chatdiensten combineert in één app, heeft een flinke update gekregen. Behalve meer ondersteuning voor verschillende diensten, is de app nu niet meer exclusief voor de Mac. Met ingang van versie 2.0 is er ook een versie van Franz beschikbaar voor Windows en Linux, zodat nog meer gebruikers van de app gebruik kunnen maken.

Steam Chat, WeChat, Gitter en meer voor Franz

Franz had al ondersteuning voor een hoop verschillende diensten. Zo was het al mogelijk om WhatsApp, Skype, Facebook Messenger, Telegram, Slack, Hangouts en nog veel meer in één app te gebruiken, zodat je niet telkens van de ene app naar de andere hoeft te wisselen. Met de 2.0-update komen daar extra diensten bij. Het gaat om Steam Chat, WeChat, Gitter, Discord, GroupMe en ChatWork. Mocht je dus gebruikmaken van één van deze diensten, dan kan dat nu ook binnen Franz.

Franz versie 2.0 heeft nu meerdere chatdiensten en een versie voor Windows en Linux.

Bovendien is Franz nu beschikbaar voor nog meer gebruikers. Met ingang van vandaag is er zowel een versie voor Windows als voor Linux beschikbaar, waardoor de app niet meer Mac-only is. In maart schreven we voor het eerst over Franz, waarbij er wel enkele nadelen waren. Voorheen was het nodig om Franz altijd zichtbaar op het scherm te houden, maar inmiddels is dat probleem verholpen. Hierdoor kun je gewoon op het rode kruisje drukken, terwijl Franz op de achtergrond actief blijft. Helaas ondersteunt Franz nog steeds geen interactieve notificaties, waardoor je niet direct vanuit een melding op een bericht kunt reageren.

Franz is gratis te downloaden voor de Mac, Windows en Linux. Je downloadt Franz vanaf de website van de chatapp. Heb je Franz al geïnstalleerd, dan wordt de update bij het opstarten automatisch gedownload. Lukt dit niet, dan kun je het altijd handmatig doen via Franz > Check for updates via de menubalk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2016, 18:47
Categorie Apps
Onderwerpen chatten, mac, skype, telegram, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.