Gebruikers van de slimme wasknijper Peggy mogen hun handjes wel dichtknijpen

Heb je een hekel aan de was buiten ophangen? Dan is er wellicht goed nieuws. Wasmerk Omo heeft een slimme wasknijper Peggy ontwikkeld, waardoor je precies weet wanneer je was droog is.

Peggy is een slimme wasknijper met een app voor je iPhone.
De was buitenhangen is in Nederland toch een wat riskante bezigheid. Het kan van het ene op het andere moment ineens beginnen te regenen. Wasmiddelenmerk Omo heeft daar iets op bedacht: een slimme wasknijper. Jawel, je leest het goed: Omo is bezig met het ontwikkelen van een slimme wasknijper die je vertelt wanneer je kleding droog is en je waarschuwt wanneer het begint te regenen, zodat jij op tijd de was binnen kunt halen.

Peggy is de slimme wasknijper

De wasknijper heeft de naam Peggy meegekregen en wordt momenteel getest in Australië. De Peggy is voorzien van allerlei technische snufjes: temperatuurmeter, luchtvochtigheidsmeter, een lichtsensor en een Wi-Fi-module voor de verbinding. Dankzij al deze functies word je op de hoogte gehouden van de luchtvochtigheid van de omgeving en krijg je via de speciale app een melding van de wasknijper als het begint te regenen. In principe is dit niet veel anders dan de vele weerapps die je waarschuwen als het gaat regenen, maar dat dit nu in een wasknijper verwerkt zit is een prachtige uitvinding, toch?

Maar Peggy kan meer. In combinatie met de app kun je ook herinneringen instellen om je wasmachine leeg te halen en de app geeft advies op welke dagen je de was het beste buiten kunt hangen. Een nadeel van de knijper is dat deze momenteel wel dagelijks opgeladen moet worden, maar dit zou in de huidige testperiode verbeterd worden.

Als we bovenstaande video mogen geloven, mogen gebruikers van de knijper wel hun handjes dichtknijpen. Want dankzij de wasknijper zou er veel meer tijd over blijven voor allerlei leuke zaken, zoals samen plantjes planten, naar het strand gaan of een potje cricket spelen. We zijn benieuwd of de Nederlandse tak van Omo dit stukje toptechnologie ook naar Nederland gaat brengen. Australische mazzelaars kunnen zich aanmelden via de speciale website van Peggy.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2016, 17:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen lifestyle, wasmachine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.