trending-topics-facebook

Facebook gaat trending onderwerpen in iOS-app tonen

De Facebook-app toont binnenkort trending topics: populaire onderwerpen die spelen, waar mensen iets over te zeggen hebben.

Facebook heeft vandaag bekendgemaakt dat je in de iOS-app binnenkort nog beter kan zien wat er speelt. Er komt een onderdeel Trending in de app, waarmee je kunt zien welke onderwerpen spelen. Daaronder zie je de normale nieuwssectie, met geselecteerde berichten op basis van hoeveelheid interactie, tijdstip en andere factoren.

trending-topics-facebook

De trending topics verschenen in januari al op het web, als overzicht van verhalen die veel worden gedeeld en besproken op het sociale netwerk. Die functie is nu verbeterd en overzichtelijker geworden, door gebruik te maken van vijf categorieën. In de iOS-app zullen ze ook te zien zijn: voorlopig alleen in de VS, maar andere landen volgen snel. De manier waarop trending topics worden gekozen, is niet veranderd. Er verschijnen alleen publieke posting, die op jou gericht zijn. Het gaat dus bijvoorbeeld om updates van vrienden en groepen waar je lid van bent.

De vijf categorieën zijn:

  • Artikelen van nieuwsorganisaties die over een bepaald onderwerp schrijven.
  • Berichten van mensen die onderdeel zijn van het verhaal.
  • Berichten van vrienden en groepen die iets erover te zeggen hebben.
  • Berichten van mensen die vlakbij de locatie zijn waar het verhaal zich afspeelt.
  • Een livefeed met een realtime stroom van reacties van mensen wereldwijd.

Een verhaal hoeft niet altijd te gaan over rampen en grote ongevallen, maar het kan ook over een positieve of neutrale gebeurtenis gaan, zoals het songfestival, verkiezingen of het kerstfeest. De nieuwe trekking topics zijn op het web al beschikbaar, althans als je in de VS woont. Later vandaag komt de functie beschikbaar in de Android-app en snel daarna volgt de iOS-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2014, 18:43
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.