Deviantart featured app

DeviantArt brengt iPhone-app uit

De bekende teken- en ontwerpsite DeviantArt heeft een app uitgebracht voor de iPhone. De app maakt deel uit van een groter plan van DeviantArt om zich te profileren.

Het Amerikaanse DeviantArt heeft eindelijk een iPhone-app uitgebracht. In de app kun je tekeningen, foto’s en andere kunstwerken geplaatst op de website bekijken. Hierbij kies je uit een selectie door DeviantArt geselecteerde afbeeldingen, populaire tekeningen, Daily Deviations en andere categorieën.

Deviantart iOS-app

Je kon er op rekenen: het ontwerp van de DeviantArt-app richt zich voornamelijk op beeld. De app opent op het Today-tabblad, waar je in blogposts de populairste beelden van de dag te zien krijgt. Open je een ander tabblad, dan zie je alleen nog maar foto’s en illustraties. Met een tap wordt de afbeelding schermvullend geopend, met aan de boven- en onderkant knoppen om hem te delen en de reacties en beschrijving te lezen. Deze knoppen verstop je door nog eens op het scherm te drukken.

Internationaal is DeviantArt al jarenlang een grote speler. Op de website kunnen artiesten hun werken delen met andere gebruikers. Hoe meer goede waarderingen, hoe hoger de afbeelding op de site komt te staan. DeviantArt heeft al lange tijd een mobiele website, maar komt pas vandaag met een eigen app. De komst van de applicatie gaat gepaard met een aantal andere veranderingen bij de website. Zo is DeviantArt voorzien van een nieuw logo en aangepast design. De site probeert zich op deze manier beter te profileren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2014, 16:30
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.