Clime klimaatsensor is overal in huis te gebruiken

De Clime is een kleine klimaatsensor die je in huis kunt rondstrooien om temperatuur, vochtigheid en andere omgevingswaarden te meten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

clime-sensoren
Clime ziet eruit als een gekleurde Rennie, zo’n tablet die je acuut van brandend maagzuur af helpt. Maar in werkelijkheid is het een kleine klimaatsensor, die je overal in huis kunt neerleggen. In de plantenbak, in de vensterbank of tegen de ruit geplakt. De kleine klimaatsensor is bekleed met rubber en meet vochtigheidsgraad, temperatuur, licht en beweging. Later komen er ook sensoren voor CO2 en luchtdruk bij. Zelfs kleuren kan de Clime op termijn herkennen. De sensor communiceert met je iPhone via Bluetooth 4.0 LE en werkt meer dan anderhalf jaar op een volle batterijlading.


Clime is bedacht door Bart Zimny en Andrzej Pawlikowski, die er een massaproduct van willen maken. Het is speciaal bedoeld voor mensen die niet voorop lopen en alle technische innovaties meteen kopen. Clime moet iets worden dat je als gewone burger koopt, omdat het gewoon handig is. De twee initiatiefnemers waren eerder actief op het gebied van 3D-printen. De Clime is hun eerste product en werkt met een app die vanaf de iPhone 4S te gebruiken is.

clime

Je kunt momenteel inschrijven op de website om straks een pre-order te kunnen plaatsen. Een prijs hebben de twee nog niet bepaald, maar wellicht hangt dat af van de belangstelling. De eerste Climes zullen in oktober naar klanten worden verstuurd. Nu zijn het nog simpele blokjes met sensoren, maar er komt een veel uitgebreider klimaatsysteem aan. Met actuators (een apparaat dat invloed kan uitoefenen op zijn omgeving) wordt het straks bijvoorbeeld mogelijk om ramen te openen en te sluiten. Je strooit gewoon wat sensoren rond op kantoor of thuis en bedient vervolgens onderdelen van je huisautomatiseringssysteem, zoals airconditioners en luchtroosters. Zimny en Pawlikowski hebben niet gekozen voor de gebruikelijke route via Kickstarter of Indiegogo. Ze financieren alles zelf.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.