AirVideoEnabler activeert AirPlay voor alle apps (jailbreak)

AirVideoEnabler is een jailbreak-tooltje waarmee je AirPlay ook in niet-ondersteunde apps van derden werkend krijgt. De app werkt alleen bij de standaard videospeler.

airvideoenbablerNog maar twee dagen na de lancering van AirPlay blijkt de technologie te zijn gehackt en werkend te krijgen binnen vrijwel elke app. De hack die daarvoor is ontwikkeld heet AirVideoEnabler. Het zorgt na activatie ervoor dat je video’s kunt streamen vanuit vrijwel elke app op je iPad naar je Apple TV. De app moet wel gebruik maken van Apple’s standaard videospeler, zoals bijvoorbeeld bij Uitzending Gemist. Bij apps van ontwikkelaars die een eigen videospeler gebruiken, werkt het nog niet.

Bij de lancering van AirPlay waren de reacties wat gematigd. Er was geen ondersteuning voor apps van externe partijen, maar je kon alleen video’s streamen vanuit een beperkt aantal standaardapplicaties zoals YouTube en de video-app. AirVideoEnabler zou aanvankelijk via de Cydia Store verkocht worden, maar de ontwikkelaar heeft besloten om het gratis weg te geven. Omdat er een jailbreak is vereist zal deze oplossing niet voor iedereen zijn weggelegd. Ook is AirVideoEnabler alleen geschikt om video’s naar je Apple TV te streamen en niet naar een MacBook of ander aangesloten apparaat.

Als AirVideoEnabler voor jou nog niet standaard in Cydia te vinden is moet je de repo http://cydia.zone-mr.net even toevoegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2010, 15:18
Categorie Jailbreak
Onderwerpen air video, airplay, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.