Apple Watch uitstalling

De Apple Watch-vitrinetafels hebben een eigen koelsysteem en zitten vol sensoren

De Apple Watch is uitgestald in glazen vitrinetafels. Er zit meer techniek in dan je denkt, zoals een koelsysteem, sensoren voor het geluidsniveau en meer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch uitstallingAls je regelmatig in de Apple Store komt, heb je ze zien staan: de gigantische tafels waarin alle uitvoeringen van de Apple Watch zijn uitgestald. Vorig jaar ontving iCulture van een tipgever interne documenten hoe deze tafels moeten worden ingedeeld in de Apple Stores en bij APR’s. Interessant detail: er is in de vitrinetafels nog genoeg ruimte voor nog niet aangekondigde Apple Watch-modellen. Inmiddels hebben we ook een tweetal patenten ontdekt, zodat we meer over de achterliggende technologie van de Apple Watch-vitrinetafels konden achterhalen. Er zit een beveiligingssysteem in, een koelsysteem zorgt voor frisse lucht en talloze sensoren kunnen bijvoorbeeld het geluidsniveau rondom de tafel meten.

Apple Watch-tafels: alles heeft een vaste plek

De nieuwe door Jony Ive ingerichte Apple Stores (zoals die in Brussel) hebben ook invloed op de inrichting bij APR’s. In de toekomst zul je bij steeds meer APR’s (die voldoende vloeroppervlak hebben) de bekende Apple Watch-vitrinetafels zien, vergelijkbaar met die in de Apple Store. Ze hebben een vaste indeling met nummering:

Vitrinetafel voor Apple Watch

Bovenstaande illustratie laat zien hoe APR’s de Apple Watch moeten uitstallen in de vitrinetafels. Zoals je ziet is er op 14 posities nog ruimte voor nieuwe modellen.

Vaste volgorde voor horlogebandjes

Ook voor de kasten met accessoires en de kistjes met demomodellen, waarmee medewerkers klanten een Apple Watch kunnen aanmeten, gelden vaste regels. Dit zijn de instructies die onze tipgever bij een specifieke APR kreeg, dus het kan enigszins verschillen met de indeling bij APR’s die groter of kleiner zijn behuisd.

Kastindeling APR's voor Apple Watch accessoires

De horlogebandjes liggen dan ook niet zomaar in de kast. Dat moet op een voorgeschreven volgorde, met linksboven de zwarte sportband en rechtsonder de oranje sportband:

Horlogebandjes voor Apple Watch in kast.

Wil een klant de Apple Watch passen, dan kan dat met speciale dozen, waarvan er twee uitvoeringen zijn. De ene is bedoeld voor de Apple Watch Sport, de andere voor de stalen Apple Watch. Uiteraard moeten alle modellen in de juiste volgorde liggen, waarbij er nog 2 vakjes (Sport) of 1 vakje (staal) leeg blijven:

Demodoos voor Apple Watch

Uiteraard moeten de Beats-hoofdtelefoons ook op een vaste manier bij de APR’s worden uitgestald. Dit zijn de instructies die de APR kreeg:

Toonkasten voor Beats-koptelefoons bij APR

En voor wie zich afvraagt: “Hoe kan het toch eigenlijk dat alle Macs, iPads en iPhones altijd zo keurig staan opgelijnd?” Ook daarop hebben we het antwoord. Apple schrijft namelijk precies voor hoeveel centimeter het toetsenbord vanaf de rand van de tafel moet liggen:

Detailschets opstelling iMac bij APR's

Zo zie je maar: bij welke Apple Store of APR je ook binnenloopt, Apple wil dat het overal zoveel mogelijk hetzelfde eruit ziet.

apple-watch-demonstratie-tafel-apple-store

Koeling in de Apple Watch-vitrinetafel

Hoe zit het nu eigenlijk met Apple’s vitrinetafel voor de Apple Watch, die op de tekening hieronder met knullig perspectief is weergegeven? De tekening hieronder is afkomstig uit een patent van Apple, waarin precies beschreven wordt hoe de tafel in elkaar steekt.

Vitrinetafel Apple Watch

Apple heeft meerdere patenten die te maken hebben met het design van de Apple Watch-tafels. Ze laten tafels in verschillende stijlen zien. In totaal zijn er 7 designs voor de tafels vastgelegd, waaronder eentje die we allemaal kennen (nummer 1402315.6M003, Hong Kong). Uit één van de drie patenten die in de Verenigde Staten zijn ingediend (met nummer 20150331508) is te achterhalen dat de tafels een ingebouwd koelsysteem hebben.

apple-watch-tafel-apple-store

Het koelsysteem moet voorkomen dat de horloges te warm worden. De Apple Watches genereren zelf warmte en staan bloot aan externe factoren zoals invallend zonlicht. De tafels zijn geprogrammeerd, zodat de ventilatoren sneller of langzamer draaien, afhankelijk van de behoefte. Apple wil niet dat het zoemgeluid van de ventilatoren de klanten en het personeel stoort tijdens het verkoopproces.

Apple Watch-vitrinetafels: het koelsysteem

Geluidssensoren in de tafel houden in de gaten hoe luidruchtig het in de winkel is. De ventilatoren passen zich daarbij aan. In sommige situaties kan de temperatuur voorrang krijgen op het gewenste geluidsniveau. Oftewel: als het te warm wordt in de tafel gaan de ventilatoren sneller draaien, ook al zou dat betekenen dat de tafels luidruchtiger worden.

Er is ook nog een ander patent met nummer 20160058206, die net als het eerder genoemde patent in het derde kwartaal van 2015 is ingediend, waarin je nog meer informatie vindt over deze tafels.

Meerdere sensoren in de tafel

In de tafels kan Apple sensoren inbouwen, die (nog) niet allemaal aanwezig zijn. er kunnen bijvoorbeeld vingerafdruksensoren, radiofrequentie-sensoren (RFID), bewegingssensoren, capacitieve touchscreens, streepjescode- en QR-codelezers worden ingebouwd.

De bewegingssensor kan reageren op gebeurtenissen, zoals de beweging van een hand. Een RFID-sensor kan herkennen dat er een medewerker in de buurt is, zodat bepaalde acties zijn toegestaan. Ook zou de medewerker zich kunnen identificeren door een QR-code te laten lezen.

Apple Watch-vitrinetafels: de achterliggende techniek

Er zit nog veel meer in de Apple Watch-tafel, zoals een beveiligingssysteem. Deze komt in actie als bepaalde activiteiten worden getriggered, zoals een poging tot diefstal. Het beveiligingssysteem kan ook regelen wanneer het slot open en dicht is, zodat een technische medewerker toegang kan krijgen tot de vitrine. Apple heeft in het patent ook beschreven hoe de andere systemen in de tafel werken, bijvoorbeeld voor de verlichting en het opladen van de horloges.

Apple Watch-vitrinetafels: het oplaadsysteem

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2016, 14:01
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, apple watch

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.