Apple voert drie beveiligingsvragen in voor Apple ID

Apple heeft haar beveiligingsmethode vernieuwd voor de iPhone, iPad en iPod touch. Je wordt nu gevraagd het Apple ID te beveiligen met drie optionele vragen die je zelf kan selecteren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Beveiligingssleutels iPhone iPod touchWie vanaf nu een update downloadt voor een applicatie of een nieuwe toepassing uit de App Store wil downloaden, krijgt het verzoek om drie vragen te verzinnen om je account beter mee te beveiligen. Het is een nieuwe maatregel van Apple die momenteel opduikt in iOS. Nadat je het wachtwoord hebt ingevuld van je Apple ID, krijg je een grote keuze aan vragen die je voor jezelf kan opstellen als extra beveiliging. Je kiest er drie van en vult daar het antwoord op in. Optioneel kan je ook een e-mailadres invoeren waarmee je de gegevens opnieuw kan instellen.


Vragen die je kan selecteren en zelf kan beantwoorden zijn bijvoorbeeld ‘Wat is de straat waarin je als kind opgroeide?’, ‘Wat was je eerste gemotoriseerde voertuig?’, ‘Hoe heette je beste vriend/ vriendin uit je tienertijd?’, ‘Wat was je lievelings kinderboek?’ en ‘Wat is de eerste film die je in de bioscoop hebt gezien?’.

Je hoeft de vragen niet ogenblikkelijk aan jezelf voor te leggen en de antwoorden in te geven, maar kan ook kiezen voor de optie ‘Niet nu’ waarna je later op de beveiligingskwestie zal worden gewezen.

In april dit jaar berichtten we al over de invoering van een eerste beveiligingsvraag om als backup te dienen voor het verliezen van je Apple ID. De bron van dat artikel, The Next Web, berichtte toen ook al over drie beveiligingsvragen. Dit is het eerste moment waarop gebruikers op iOS hier ermee te maken krijgen, zo lijkt het.

Foutmelding
Het lijkt vooralsnog verstandig de beveiligingsvragen over te slaan. Gebruikers klagen over een foutmelding die opduikt: ‘Uw sessie werd afgebroken. Probeer het opnieuw.’ De melding zit het downloaden van apps mogelijk in de weg. We hebben helaas nog geen oplossing voor het probleem klaarliggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar. Ook bestaat de iTunes Store nog voor het kopen van muzieknummers en albums en het aanschaffen en huren van films.

iTunes
200 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.