ios-8-plaatje

Apple verandert App Store-richtlijnen voor iOS 8

Apple heeft de App Store-richtlijnen aangepast. Er staan nu voorwaarden in voor iOS 8-functies zoals extensies, HealthKit en HomeKit.

ios-8-plaatjeApple heeft de richtlijnen voor de App Store bijgewerkt. In de vernieuwde documentatie staan onder andere regels voor apps die HomeKit, HealthKit en extensies gebruiken in iOS 8. In deze richtlijnen probeert Apple het mogelijke misbruik van de nieuwe iOS 8-functies alvast tegen te gaan. Zo is het bijvoorbeeld voor adverteerders niet toegestaan om de gezondheids- en huisdata te gebruiken voor reclameberichten. De nieuwe richtlijnen klinken bekend in de oren: eind vorige maand kwam al naar buiten dat Apple HealthKit en HomeKit aan banden wil leggen.

Apps mogen HomeKit alleen gebruiken als er duidelijk wordt verwezen naar privacyvoorwaarden, waarin vermeld staat wat de ontwikkelaar mogelijk met je huisgegevens doet. HealthKit-apps moeten op hun beurt voldoen aan de wetten van het land waar de app beschikbaar is.

HealthKit-applicaties mogen van Apple bovendien geen gegevens opslaan in iCloud. Daarnaast is het voor de apps niet toegestaan om zonder toestemming je gezondheidsdata te delen met andere partijen. De gezondheidsdata moet op je iPhone blijven staan, tenzij jij er zelf voor kiest om het met een ander te delen.

De richtlijnen bevatten ook wat voor de hand liggende regels: een app-extensie moet bijvoorbeeld een daadwerkelijk nuttige functionaliteit bieden. Apple beschrijft ook een paar technische voorwaarden, zoals een knop op iOS 8-toetsenborden om naar een ander toetsenbord over te schakelen.

Alle nieuwe richtlijnen zijn te lezen op Apple’s ontwikkelaarssite.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2014, 8:20
Categorieën Apple, Apps, Diensten
Onderwerpen app store, ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.