Apple zet zich mede in tegen gebruik conflictmineralen

Apple staat samen met Intel, Motorola en HP bovenaan de lijst van bedrijven die het gebruik van bloedmineralen probeert te mijden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ConflictmineralenApple staat samen met Intel, Motorola en Hewlett Packard in de top tien van bedrijven die het gebruik van mineralen gedolven in conflictgebieden probeert te mijden. Dit blijkt uit een rapport van The Enough Project, een onderneming die zich inzet tegen genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Onderaan de lijst staat Nintendo, een bedrijf dat geen moeite zou doen om de oorsprong van hun fabricagematerialen te achterhalen.

De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op de moeite die bedrijven er in stoppen om de bron van bepaalde metalen en mineralen te achterhalen die worden gebruikt in apparaten. Hieruit blijkt dat onder andere Apple er veel werk in stopt om dit proces in de gaten te houden. Daarnaast keek The Enough Project of een bedrijf tegen het gebruik van conflictmineralen is en hoe groen een bedrijf opereert. Nintendo zou zover bekend geen werk hebben gestopt in het achterhalen van de bron voor bepaalde metalen, waardoor het bedrijf onderaan de lijst is gezet.

Apple scoort goed in het rapport van The Enough Project, maar in 2010 werd het bedrijf nog bekritiseerd om zijn onverantwoorde omgang met mineralen uit conflictgebieden. Hierdoor zou de productie van de iPhone onder andere de oorlog in Congo stimuleren. Een website van de activistengroep The Yes Men, die protesteerde tegen het gebruik van deze onverantwoorde mineralen, werd door Apple offline gehaald in 2010. Apple maakte in april 2011 bekend niet langer gebruik te willen maken van mineralen afkomstig uit centraal-Afrika. Aanleiding hiervoor was een nieuwe wet in de Verenigde Staten, die bedrijven verplicht stelt om de herkomst van gebruikte materialen te delen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2012, 15:36
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.