App Store met apps en games op iOS 11.

Apple laat je nu apps en games pre-orderen: bij deze werkt het al

Het is vanaf nu mogelijk om apps en games in de App Store vooruit te bestellen. Apple heeft een pre-order systeem toegevoegd, waardoor ontwikkelaars hun apps al voor de release in de App Store kunnen zetten.

App Store met apps en games op iOS 11.
Apple heeft iets nieuws in de App Store geïntroduceerd. Vanaf nu kunnen ontwikkelaars apps en games als pre-order aanbieden, waardoor je een app al kunt kopen voordat deze beschikbaar is. De eerste voorbeelden zijn al beschikbaar.

Apps en games pre-orderen

Ruim een jaar geleden introduceerde Apple voor het eerst een soort pre-ordersysteem voor Super Mario Run. De app-pagina voor de nieuwste Nintendo-game stond al in de App Store voordat de game beschikbaar kwam. Je kon op die manier al screenshots bekijken, meer over de game lezen en een melding ontvangen zodra de game beschikbaar was. Het ging toen om een experiment van Apple en Nintendo, maar nu een jaar later hebben alle ontwikkelaars de mogelijkheid om een app of game als pre-order in de App Store aan te bieden.

Met het nieuwe systeem is het dus al mogelijk om app-pagina’s te bekijken voordat ze officieel beschikbaar zijn. Bij de desbetreffende apps die als pre-order aangeboden worden, vind je ook al een download-knop, inclusief eventuele prijs. Je rekent hem dus ook al af voordat hij beschikbaar komt. Zodra de game of app uit is, krijg je daar een melding van en wordt de app automatisch gedownload. Het nieuwe pre-ordersysteem geldt voor zowel de iOS App Store als de App Store voor macOS en tvOS.

Deze games kun je pre-orderen
Er zijn inmiddels ook al een aantal games die je vanaf nu kunt voorstellen. Het gaat om Bridge Constructor Portal, Inside en Gorogoa. Bridge Constructor Portal is een soort platforgame in de wereld van de Portal-serie. Je moet bruggen en andere constructies bouwen in zestig levels. Inside is een sfeervolle platformgame van dezelfde makers als Limbo en Gorogoa is een puzzelspel waarin je tegels moet verplaatsen om de tekening tot leven te laten komen. De games zijn via de knoppen hieronder dus alvast te bestellen.

Daarnaast heeft Apple ook laten weten het vanaf nu mogelijk is om nieuwe abonnees van apps met maandbetaling een introductieprijs aan te bieden. Op die manier kun je tegen korting een app-abonnement uitproberen, waarna deze tegen het volledige tarief wordt verlengd (tenzij het tijdig opgezegd wordt). Apple biedt ontwikkelaars deze mogelijkheid sinds iOS 11.2 en laat weten dat het vanaf nu mogelijk is om dit te benutten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2017, 9:15
Categorie Apps
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.