nadella-office

Top Rated Apps laat applicaties met hoogste sterrenwaardering zien

Top Rated Apps is een applicatie die de hoogst gewaardeerde applicaties in de App Store laat zien. Alleen applicaties met 3,5 sterren of meer krijgen een vermelding in de app, die alle gegevens offline opslaat.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

top rated iconOntwikkelaar MF Software heeft een applicatie gemaakt waarmee je de best gewaardeerde applicaties voor de iPhone in beeld krijgt. De applicatie geeft ook de mogelijkheid om favorieten te markeren om later te kopen. Alle informatie over de applicaties is offline te doorzoeken. Daardoor moet je rekening houden met een omvang van 7,1 MB. MF Software filterde de applicaties uit de App Store en heeft alleen titels opgenomen die 3,5 ster of meer kregen. De focus ligt daarbij op Amerikaanse waarderingen, dus populaire applicaties als NU of Telegraaf zul je er niet in vinden.

Ook is het maar de vraag of je met zo’n sterrenwaardering wel alle echt interessante applicaties vindt. Een applicatie als de takenlijst 2Do Lite vind ik zelf behoorlijk geslaagd, maar haalt in de App Store niet meer dan 3 sterren. Een Nederlandse bioscoopapplicatie als Pathé komt ook niet verder dan 3 sterren, terwijl er eigenlijk geen goed alternatief is. Ook speelt er nog een ander effect, waardoor pas gelanceerde applicaties aanvankelijk heel hoge waarderingen krijgen en na een paar dagen weer wegzakken omdat de kritische reviewers pas later in actie komen. Ik zie daarom meer in een applicatie die voor allerlei populaire toepassingen lijstjes biedt van de meest gebruikte applicaties, ongeacht het aantal sterren en dan ook nog het liefst aangepast op lokaal niveau. Maar het ziet er niet naar uit dat Apple op korte termijn informatie vrijgeeft hoe vaak een applicatie daadwerkelijk is opgestart door hoeveel gebruikers.

top rated apps

Er staan bijna duizend applicaties in Top Rated Apps, waaronder meer dan 300 games. Je kunt ze ook per categorie doorzoeken. De database is offline beschikbaar, maar bij het openen van de applicatie kun je ervoor kiezen de informatie te vernieuwen. Met de gratis versie kun je vijf favoriete apps opslaan, met de betaalde versie is het aantal onbeperkt.

Downloaden: Top Rated Apps (€0,79) en Top Rated Apps Free/a> (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2010, 15:22
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.