Wall Street Journal bewaart iPad achter slot en grendel

De Wall Street Journal heeft al een iPad in bezit voor ontwikkeldoeleinden. De krant is bezig om een iPad-applicatie te maken, bevestigt Rupert Murdoch, eigenaar van WSJ.

wsj icoonRupert Murdoch, CEO van News Corp en eigenaar van The Wall Street Journal, heeft bevestigd dat zijn bedrijf een iPad te leen heeft gekregen. Toch zullen maar weinig medewerkers het apparaat onder ogen krijgen, want de iPad wordt achter slot en grendel bewaard en is alleen bedoeld voor ontwikkeldoeleinden. Tegelijk kondigde Murdoch aan dat er een iPad-applicatie van de Wall Street Journal aankomt.

De WSJ-applciatie maakt beter gebruik van het grotere schermoppervlak van de iPad. Vorige maand bleek dat Apple CEO Steve Jobs een bezoek had gebracht aan The Wall Street Journal om persoonlijk de iPad aan een aantal medewerkers te demonstreren. Hij bracht toen ook een bezoek aan WSJ’s grootste concurrent, de New York Times. Ook zij zijn met een iPad-applicatie bezig.

In januari voorspelde de Wall Street Journal trouwens al dat de ‘Apple-tablet’ (de naam was toen nog niet bekend) vanaf maart verkrijgbaar zou zijn. Die informatie blijkt achteraf juist.

De opmerkingen van Murdoch over de iPad zijn te lezen in een artikel (abonnement vereist) waarin hij ook een aparte sectie voor New York aankondigt. Een quote uit het artikel:

“In fact, we’ve been allowed to work on one, and it’s under padlock and key. The key is turned by Apple every night,” he said in response to a question. “But we will be on that with The Wall Street Journal.” Mr. Murdoch said he believed in a year or so there will be a half dozen or more devices on which consumers will be able to receive newspapers and other media.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2010, 13:07
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.