T-Mobile lanceert bellen via Facebook, Bobsled iPhone-app op komst

T-Mobile lanceert een nieuwe dienst op het sociale netwerk Facebook: Bobsled. Daarmee kun je bellen met iedereen in de Facebook Chat en binnenkort komen er applicaties aan voor allerlei telefoons, inclusief natuurlijk de iPhone.

Bobsled iPhone applicatie op komstT-Mobile heeft vanochtend in alle vroegte een nieuwe dienst gelanceerd waarmee je gratis kan bellen met Facebookvrienden. Bobsled dient in Facebook zelf geïnstalleerd te worden als je wilt bellen. Vervolgens verschijnen er groene telefoonhoorntjes bij de personen in je chatlijst in Facebook. Dat zijn de mensen die je kan bellen, want om telefoontjes te ontvangen is de installatie van Bobsled niet nodig. Bobsled is dus totaal geïntegreerd in Facebook Chat. De dienst is nu nog vooral gericht op de desktopsite, maar een iPhone-app is al aangekondigd.

Dat maakte T-Mobile bekend in een persbericht. De lancering van de VoIP-functie op het sociale netwerk is belangrijk nieuws. Er zijn al verschillende applicaties voor de iPhone waarmee je gratis naar andere gebruikers kan bellen, zoals Skype en Viber. In de Verenigde Staten is er ook nog Google Voice. Geen heeft echter de omvang van ‘s werelds grootste vriendensite. Facebook heeft meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd. Behalve een app voor de iPhone is ook een applicatie voor Android in ontwikkeling en het lijkt erop dat andere systemen niet zullen achterblijven. T-Mobile vice-directeur Brad Duea:

Ons nieuwe merk Bobsled zal de komende maanden meer mogelijkheden bieden om mensen met elkaar te verbinden, ongeacht welk platform, apparaat of welke mobiele provider ze gebruiken.

Bobsled biedt meer dan bellen alleen. Zo kun je er ook voice-messages mee opnemen en die naar de Inbox van iemand versturen of direct op een ‘wall’ van iemand plaatsen. In de toekomst worden groepschat en videobellen aan de dienst toegevoegd.

Op Facebook.com is Bobsled volledig geïntegreerd in Facebook Chat. Op de mobiele website en in de officiële Facebook iPhone-applicatie ontdekten we de functionaliteit nog niet. Het is op dit moment nog niet bekend of Bobsled op de iPhone en iPod touch in de Facebook-applicatie zal verschijnen of dat er een aparte app voor komt, maar de laatste optie klinkt aannemelijker. Het is nog niet bekend wanneer de applicatie verschijnt.

Via Gizmodo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2011, 11:19
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen bellen, facebook, skype, t-mobile, viber, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.