SamenVoeden geeft overzicht van borstvoeding

De SamenVoeden-app helpt met borstvoeding. Ze houden bij wanneer voeding is gegeven, de luier is verschoond en hoeveel het kindje weegt.

SamenVoedenEr zijn moeders die puur op gevoel voor hun kleine baby’tje zorgen, maar wie graag zijn eigen leven tot in de puntjes organiseert en ordent, doet dat graag ook voor zijn kinderen. Met de SamenVoeden-app houden moeders bij hoeveel borstvoeding zij geven en hoe hun kleintje groeit. Ook volle luiers en het gewicht van hun kroost worden netjes in de tijdlijn geplaatst. Het lijkt een goede vervanging voor het boekje van de kraamvrouw. Wie contact heeft met een lactatiekundige, kan het weekoverzicht per e-mail verzenden.

Het enige echte nadeel van de SamenVoeden-app loop je meteen tegen het lijf als je de app voor het eerst opstart: je moet inloggen of een nieuwe account aanmaken. Jammer, want de informatie kan makkelijk alleen in de app opgeslagen worden. Het centrale deel van de app is de tijdlijn, waarin je met drie knoppen onderdelen toevoegt: voeding (roze), luier (groen) en gewicht (blauw). De interface en kleurstellingen zorgen voor een duidelijk overzicht.

SamenVoedenDe SamenVoeden-app is ontwikkeld in opdracht van het Borstvoeding Expertisecentrum, dat onderdeel is van Kraamzorg Het Groene Kruis. Hoewel je handige telefoonnummers of een functie om vragen te stellen niet in deze app tegenkomt, wordt de informatie wel prima gepresenteerd en werkt de navigatie efficiënt en intuïtief. Zo kun je bij het toevoegen van een voedingsessie aangeven welke borst aan de beurt was en kun je desgewenst de duur van het voeden invoeren.

In de menubalk zijn ook kleine artikelen te lezen die je als moeder in deze periode waarschijnlijk wel kunt waarderen. De voordelen van borstvoeding worden nog eens op een rijtje gezet, zonder ouderwets dwingend toontje. Ook de eerste keer aanleggen, het gebruik van spenen en uitleg over de eerste moedermelk, colostrum, worden met heldere tekst uitgelegd. Voor aankomende moeders die nog niet veel over het onderwerp weten, is SamenVoeden dus ook handig.

Zoals bij wel meer apps of diensten die je in een bepaalde periode van je leven gebruikt, wil je op een gegeven moment ook weer van SamenVoeden af. Gelukkig kun je bij de Instellingen netjes je account verwijderen, waarna ook je gegevens worden gewist. Overigens kun je in de tijdlijn ook kiezen voor flesvoeding en wordt uitleg gegeven hoe je de overgang van moedermelk naar kunstvoeding moet maken.

Downloaden: SamenVoeden (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2013, 14:20
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerpen baby, kinderen, zwanger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.