tvQ: tv-series bijhouden en becijferen in fraaie iOS-app

Met de iPad-applicatie tvQ kun je bijhouden welke series je kijkt en deze informatie synchroniseren met mediacentra en iDevices.

tvQ 1De iPad-applicatie tvQ maakt het makkelijker om alle (Amerikaanse) televisieseries en films die je kijkt te beheren op de iPad. Je voegt een tv-serie toe, geeft aan welke afleveringen je al hebt gezien en kunt het programma ook van een cijfer voorzien. De app was al een tijdje voor de iPhone beschikbaar, maar heeft sinds kort een aparte iPad-versie met een eigen ontwerp. Ook op de iPhone is de app op de schop.

tvQ is vooral een app waarmee je bijhoudt bij welke aflevering je bent gebleven van de series die je volgt. Alle series die je hebt toegevoegd komen ook terug in een tv-gids die aangeeft wanneer er een nieuwe aflevering wordt uitgezonden. Deze gids is alleen gebaseerd op de Amerikaanse televisieprogrammering. Kijk je bijvoorbeeld The Big Bang Theory in Nederland, dan zul je het alsnog moeten doen met de Nederlandse tv-gids buiten de app.

tvQ 2

Iedere serie die je aan tvQ toevoegt, wordt automatisch voorzien van een synopsis en afbeeldingen. Hierdoor kun je ook makkelijk nalezen waar een serie – of een specifieke aflevering over gaat. Je kunt ook trailers van films bekijken om een beter idee te geven.

Log je in met trakt.tv binnen tvQ, dan kun je de serie-informatie synchroniseren met bijvoorbeeld een mediacentrum waar je deze dienst ook op draait. Hierdoor kan de app aangeven welke tv-series je thuis allemaal hebt gekeken, of kun je vanaf een afstand aangeven dat je al iets gezien hebt. Je kunt trakt.tv ook gebruiken om tvQ op de iPad te synchroniseren met de bijbehorende iPhone-app.

Downloaden: tvQ for iPad (€4,49, iPad, iOS 6.0+)
Downloaden: tvQ for iPhone (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=axWa3iIst-0&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2013, 16:45
Categorie Amusement
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.