Flipboard bouwt verder op gedeelde magazines

Flipboard bouwt verder op de persoonlijke nieuwsmagazines die je kan maken in de iPhone- en iPad-app. Ook kan je artikelen delen per sms.

Flipboard iPhone iPad updateVriendenmagazines zijn belangrijker geworden in Flipboard. De nieuwsapp introduceerde de magazines die je zelf kan samenstellen van nieuws en artikelen die je interessant vindt in de vorige grote update, en bouwt er nu op verder. Zo tref je nu een aparte Vrienden-categorie in de gids van de app, waarin je snel een voorproefje krijgt van de nieuwsbronnen van vrienden en er op kan abonneren. Ook kan je magazines en verhalen met vrienden delen via sms’jes, in aanvulling op de eerdere deelopties.

Het aantal netwerken waarop je artikelen kan delen is niet uitgebreid, maar de mogelijkheden per deelfunctie wel. Je deelt naar Facebook, Twitter, Google+ of Tumblr en ziet eerst een scherm voordat je daadwerkelijk een artikel roept. Zo kan je bij delen op Twitter en Facebook nog een foto toevoegen voordat je verzendt. Met een balk bovenin beeld kan je wisselen tot de verschillende accounts waarmee je bent ingelogd in Flipboard en kan delen.

Flipboard album met statistiekenIn de nieuwste update legt Flipboard meer nadruk op de persoonlijke tint van de app. Zo zo zijn er vernieuwde profielpagina’s, waarop je behalve de magazines van iemand, ook kan zien hoeveel items iemand heeft opgeslagen, hoeveel lezers diegene heeft en hoeveel magazines er totaal zijn.

Flipboard 2.0.2 voor de iPhone en iPad biedt verder de mogelijkheid om foto’s in artikelen op te slaan. Je drukt daarvoor op de deelknop en kiest dan de optie ‘Bewaar in filmrol’, zoals de optie in steeds meer apps te vinden is onder de deelmogelijkheden. Ten slotte heeft Flipboard de navigatie van mappen met berichten die je importeert vanaf Google Reader. Daar navigeer je nu doorheen in dezelfde mappenstructuur als in andere RSS-apps en als in Google Reader zelf, met de beginoptie tussen alle items, gedeelde items en items met een ster. Het is vraag hoe lang de wijziging stand houdt: Google Reader stopt immers in juli.

Gebruiken jullie de mogelijkheden om eigen magazines met nieuws te maken?

Downloaden: Flipboard (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2013, 10:28
Categorie Nieuws
Onderwerpen flipboard, google reader, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.