Picnic in the Park: iPad-bordspel voor kinderen

Picnic in the Park is een leuke game voor kinderen. Het gaat om een Ganzenbord-achtig spel waarbij je eten en drinken voor een picknick moet verzamelen.

picnic icoonPicnic in the Park is een bordspel voor kinderen, waarbij ze op avontuur gaan in een park. Ze moeten in deze variant op het aloude Ganzenbord-spel eten en drinken verzamelen voor in de picknickmand, terwijl ze onderweg allerlei karakters tegenkomen. Het kind dat het eerste zijn mandje gevuld heeft, wint het spel. Je kunt met meerdere kinderen spelen of een computerspeler inschakelen als er geen vriendjes in de buurt zijn. In totaal kunnen er maximaal vier kinderen (of volwassenen) meedoen. Je vult het aantal spelers en hun namen in en je kunt van start gaan met het gooien van de dobbelsteen.

picnic-park-ipadHet aantal punten dat je gooit is ook het aantal vakjes dat je vooruit gaat op het speelbord. Kom je op etenswaren terecht, dan mag je die toevoegen aan je picknickmand. Onderweg kom je dieren tegen die etenswaren wegpakken, zoals mieren die snoepjes opeten. Je raakt daardoor weer etenswaren kwijt en kunt opnieuw beginnen met het verzamelen van snoep, watermeloen of pizzapunten. De game is Engelstalig, maar omdat het vooral neerkomt op vrolijke plaatjes loop je als Nederlandse speler niet tegen problemen aan. De plaatjes geven duidelijk aan om welk voedingsmiddel het gaat.

Om het spel nog wat extra spanning mee te geven zijn er onderweg checkpoints, waar je pas voorbij mag als je voldoende voedingswaren hebt. Zo niet, dan moet je een stap terugdoen totdat je wel genoeg hebt. Leuk om komend weekend met de kids te spelen. De app is universeel en daardoor ook op de iPhone te spelen. Je krijgt dan een miniatuur-overzicht aan de zijkant van het scherm (zie hieronder), zodat je een indruk hebt waar je je op het speelbord bevindt. Spelen op de iPad is een stuk prettiger omdat je dan het hele speelbord kunt overzien. En bovendien is het met een groep kinderen leuker als ze met z’n allen rondom het grotere iPad-scherm zitten. Picnic in the Park is nog een relatief onbekend spel, maar krijgt in de Amerikaanse App Store veel 5-sterrenwaarderingen, waardoor het gemiddelde op 4,5 ster staat.

Downloaden: Picnic in the Park (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

picnic-park-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2012, 14:44
Categorie Kinderen
Onderwerpen bordspel, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.