Nieuwe iOS game-engine Supermono beter dan Unreal Engine?

Supermono wordt een nieuwe gamesengine, die beter wordt dan Unreal Engine. Dat beweert ontwikkelaar Tak Fung, de maker van MiniSquadron.

supermono 3dTijdens GDC vertelde ontwikkelaar Tak Fung, dat hij bezig is met een grafische engine voor iOS, die beter wordt dan Epic’s Unreal Engine. Fung is geen groentje in de gamesindustrie: hij maakte MiniSquadron, EpicWin en Fox vs Duck. De afgelopen maanden is Fung bezig geweest met de engine, die hij tijdens GDC demonstreerde. Een demonstratie op GDC leverde al de kwalificatie “jaw dropping” op, zeker als je bedenkt dat het gemaakt is door een ontwikkelstudio van twee personen en niet een miljoenenbedrijf met honderden ontwikkelaars zoals Epic.

Unreal Engine kennen we van de game Infinity Blade (€2,39). Deze game heeft net een update gekregen en staat momenteel in de Nederlandse top 5 van bestverkochte iPhone-apps. Met Unreal Engine zijn ook consolegames zoals Mass Effect 2, Gear of Wars 2 & 3 en Batman: Arkham Asylum gemaakt.

Tak Fung is nu vanuit zijn bedrijf Supermono Studios bezig met de nieuwe gamesengine, die eveneens de naam Supermono krijgt. Hiermee zal een autogame worden gemaakt in de arcadestijl van MiniSquadron, dus niet de zoveelste kopie van Real Racing, Asphalt of Need for Speed. Supermono zal de komende twee tot drie jaar worden gebruikt voor de games die Fung gaat ontwikkelen. Zijn eerste game komt in de zomer van 2011 uit. Daarna gaat de ontwikkelaar een opvolger van MiniSquadron ontwikkelen, MiniSquadron 2. Ook hier zal de Supermono Engine worden gebruikt.

Downloaden: MiniSquadron (€0,79)
Ook verkrijgbaar: MiniSquadron Special Edition en game Infinity Blade (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2011, 19:42
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.