Navizon in de App Store: gebruikers verdienen geld met tracks

Navizon is nu verkrijgbaar in de App Store, met een bijzondere functie: je kunt geld verdienen met het vastleggen van je tracks: per 10.000 punten verdien je $10 via PayPal.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

navizon_kaartjeNavizon heeft een eigen applicatie in de App Store uitgebracht, in twee versies: een gratis Lite-versie en een betaalde variant van €7,99. De applicatie heeft grotendeels dezelfde functies die ook al aanwezig waren in de jailbreakversie die via Installer werd aangeboden. Je kunt je positie op de kaart laten zien, op de kaart kijken waar je vrienden zijn en een waarschuwing ontvangen wanneer bepaalde vrienden (of je ouders) in de buurt komen. Maar je kunt door Navizon te gebruiken ook geld verdienen.

Dat werkt als volgt: gebruikers moeten de tracking-functie van Navizon inschakelen. Elk Wi-Fi-toegangspunt dat je passeert levert een punt op en zodra je 10.000 punten hebt verzameld krijg je $10 uitgekeerd via je PayPal-account. Met de gegevens kan Navizon de eigen database verbeteren. De beloning geldt alleen voor mensen met een iPhone 3G, omdat daarbij het Wi-Fi-accesspoint aan een geografische locatie kan worden gekoppeld, zodat het bruikbare gegevens voor Navizon oplevert.

De puntentelling werkt als volgt:

  • Nieuw Wi-Fi-accesspoint door jou ontdekt: 3 punten
  • Wi-Fi-accesspoint dat al in kaart was gebracht: 1 punt
  • Nieuwe GSM-toren door jou ontdekt: 15 punten
  • GSM-toren die al in kaart was gebracht: 2 punten

navizon_instellingenDe bonus is overigens ook alleen te verdienen met de volledige versie, want dat is de enige die de tracking-functie bevat. Toch worden er ook met de Lite-versie gegevens vastgelegd, want de ontwikkelaar heeft een leuke manier bedacht om mensen te belonen: als je met de Lite-version 10.000 punten hebt verdiend geeft dat recht op de volledige versie, die eveneens $10 waard is. Dat betekent dus dat je een hoop tracking-werk moet verrichten, zonder dat je daarvan de resultaten op de kaart kunt zien, maar het idee is best sympathiek. De Lite-versie ondersteunt maar een beperkt aantal alerts per maand.

navizonMet Navizon kun je je locatie op de kaart zien, ook op plaatsen waar dat normaal niet lukt. Je kunt de Buddy Finder gebruiken om je vrienden op de kaart te zien. De trail logger legt vast waar je zoal geweest bent en met de Navizon alerts krijg je een waarschuwing als een bepaalde persoon zich in een bepaald gebied bevindt. Zo zou je volgens de ontwikkelaars Navizon kunnen gebruiken om te detecteren wanneer je ouders de deur van kantoor achter zich dichttrekken, zodat je je geheime vriend(innetje) snel naar huis kunt sturen.

Navizon kan de locatie op een Yahoo-kaartje tonen of je doorsturen naar Google Maps. Met de Yahoo-kaart kun je overigens niet zoveel: de applicatie toont alleen een sterretje op je huidige locatie, maar inzoomen of over de kaart scrollen kan niet. Navizon heeft ook een referral-systeem: gebruik code 585A5B5A5656 als je iPhoneclub aan extra punten wilt helpen (we sparen voor de full version πŸ˜‰

Meer info:
Installeren: Navizon Lite (gratis) en Navizon (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:11
Categorie Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.