Just Type: simpele notitie-app werkt handig met kleuren

Just Type is een simpele maar doeltreffende nieuwe notitie-app op de iPad, iPhone en iPod touch. De toepassing kan notities voorzien van een kleur om ze op te ordenen en allerlei verschillende lettertypes.

Just Type iPad notitie tekstverwerker headerNet zo eenvoudig te begrijpen als de notitie-app die Apple standaard heeft geïnstalleerd op elke iPad, maar wel met meer opties. Dat is de nieuwe, gratis applicatie Just Type. De grote truc ten opzichte van de standaard notitie-app, is dat je elke notitie een kleur kan geven. Er is keuze uit zeven verschillende kleuren, waarbij je elke aparte kleur kan inzetten voor een andere categorie tekst. Daar kan je vervolgens op filteren via een menu-optie.

Just Type lettertype veranderenJust Type is lekker eenvoudig in gebruik. In de liggende houding van de iPad, zie je links op de pagina een menu met de verschillende notities onder elkaar en zie je rechts groot in beeld de geopende tekst. Er zijn vier mogelijkheden om het notitieoverzicht te doorspitten. Standaard opent de applicatie met het een menu waarop de laatst bewerkte notities bovenaan staan. Je kan er met een knop ook voor kiezen alleen favoriete notities te bekijken en er is een zoekbalk om handmatig te zoeken. De laatste optie is sorteren op kleuren, waarbij je de keuze hebt tussen blauw, groen, oranje, paars, roze, geel en grijs.

Dat zijn uiteraard dezelfde kleuren als degene waarin je de notities kan gieten met een knop bovenin beeld. Daarnaast vind je een knop waarmee je kan kiezen uit zestien verschillende lettertypes en kan je de lettergrootte aanpassen. Tussen de meegeleverde lettertypes tref je onder andere het statige Times New Roman, het informele Marker Felt en het moderne Helvetica. Met Georgia is er ook een echte boekletter voorhanden. De mogelijkheid om de letter groot in beeld te brengen, zal slechtzienden en mensen met een leesbril een groot plezier doen.

Just Type swipebeweging voor favorietJe kan een artikel tot favoriet uitroepen door hem naar rechts te trekken in het menu. Door het naar links te vegen, verwijder je een notitie juist – maar voordat je dat doet zie je al aan een rood kruisje dat je op het punt staat een artikel weg te gooien. Je kan notities doorsturen als bijlage in een e-mail, als tekst in een e-mail of als iMessage. Apples iCloud zorgt ervoor dat artikelen online gesynchroniseerd worden tussen de app op de iPad en de iPhone of iPod touch.

Downloaden: Just Type (gratis, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2012, 16:54
Categorie Productiviteit
Onderwerpen notities, schrijven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.