Instagram-foto’s niet langer zichtbaar op Twitter

Voorvertoningen van Instagram-foto's zijn voortaan niet meer zichtbaar bij tweets op Twitter.

Instagram TwitterInstagram-foto’s zullen niet langer als kleine afbeelding bij tweets in Twitter-applicaties verschijnen. Instagram heeft de optie die dit mogelijk maakte, uitgeschakeld. Wil je een gelinkte afbeelding zien, dan moet je voortaan op de link bij een tweet drukken. Het deactiveren van de functie is bevestigd door zowel Twitter zelf als een woordvoerder van Facebook, waar Instagram sinds de eerdere overname onder valt.

Het deactiveren van de functie heeft effect op zowel Twitter-apps als op de website van het sociale netwerk. Drukte je eerder in bijvoorbeeld de officiële Twitter-app op een tweet met een gelinkte Instagram-foto, dan kreeg je automatisch een voorvertoning te zien. Met een druk hierop ging je naar Instagram om de foto op volledige grootte te bekijken.

Waarom Instagram de functie heeft uigeschakeld, is nog niet duidelijk. De concurrentie tussen Facebook en Twitter kan een rol spelen, maar dit weekend doken ook nog geruchten op over een fotofilter-app van Twitter zelf. Een optie die in de officiële Facebook-app onlangs werd toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2012, 9:45
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen instagram, twitter

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.