GroupMe 4.0: grote makeover voor groepschat-app van Microsoft

GroupMe 4.0 is de nieuwste versie van Microsofts instant messaging-app en introduceert een snelle en mooie nieuwe interface.

GroupMe instant messaging iPhone iPod touch MicrosoftGroupMe heeft een totaal nieuw uiterlijk gekregen voor de iPhone, iPod touch en iPad. De applicatie die tot nu toe niet erg aansloeg in Nederland, doet daarmee een vernieuwde gooi naar de harten van mensen die gratis berichten willen uitwisselen. De applicatie heeft daarvoor grote namen achter zich staan. Vorig jaar werd de app die ook voor Android, BlackBerry en Windows Phone beschikbaar is, overgenomen door Skype. Dat betekent dat deze nieuwe versie onder het bewind van Microsoft tot stand is gekomen.

GroupMe 4.0 gaat mee met de trend die dit jaar domineert bij nieuwe versies van apps op de iPhone. Je vindt het overzicht van groepschats nu aan de linkerkant van de applicatie, te bereiken met een menuknop linksboven of een veegbeweging vanuit het chatscherm. Ook naar de rechterkant vegen loont. Je ontlokt dan een overzicht van de leden van een chat, gevisualiseerd met grote profielfoto’s en met directe toegang tot hun informatiepagina’s. Ook in de groepschats zelf zijn de foto’s groter geworden.

GroupMe overzicht groepschats GroupMe timeline van groep

De belangrijkste eigenschap van de nieuwe update is dat de groepschats met in de nieuwe interface letterlijk en figuurlijk centraal staan. Die bevinden zich gevoelsmatig in het ‘midden’ van de app, geflankeerd door het overzicht van chats en de vrienden in een chat. Profielpagina’s staan waar ze horen: als bijzaak in de hoek. Het enige bijzondere van de app is nu dat je gedeelde foto’s kan liken.

Andere vernieuwingen van GroupMe zijn ook niet gering. De applicatie is vanaf nu universeel en dus ook geoptimaliseerd voor de iPad, ondersteuning die WhatsApp ontbeert. De app bedient bovendien heerlijk snel, het is eenvoudiger om een groep aan te maken, je kan groepen die je hebt verlaten makkelijk opnieuw inspringen en je kan groepen delen met een URL. Zo hebben ook niet-GroupMe gebruikers directe toegang tot een groep.

GroupMe likes op foto's GroupMe foto van groep en leden

GroupMe is een prachtige en snelle applicatie voor groepschats, met een brede ondersteuning voor andere platformen. Het mankeert de app ook na de makeover echter nog aan één ding: een sterke toegevoegde waarde ten opzichte van WhatsApp.

Downloaden: GroupMe (gratis, universeel, vanaf iPhone 3GS en iOS 5.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2012, 14:28
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen gratis sms'en, instant messaging, microsoft, skype, whatsapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.