Gratis mailapp LightMail geschikt voor Hotmail en Outlook

Hotmail en Outlook gratis en met pushberichten gebruiken op de iPhone kan met Lightmail, een handige en snelle mailapp.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

LightMail iPhone-app pictogram Hotmail Outlook GmailDe onbekende en kleine mailapp LightMail kan vanaf nu wel eens een groter publiek aanspreken. De gratis te downloaden applicatie voor de iPhone ondersteunt vanaf nu ook Hotmail-adressen. Gebruikers van Hotmail en Outlook kunnen daardoor nu ook profiteren van de app die pushberichten biedt en kan zoeken op bijlages binnen e-mails. De app biedt bovendien een gezamenlijke mailbox voor als je meer adressen hebt.

De applicatie kon al overweg met Gmail, Yahoo, AOL, MobileMe, iCloud en eigen IMAP/ SMTP-mailaccounts. De ondersteuning van de populaire Microsoft-diensten is dus nieuw en ditmaal ook gratis. Halverwege september zei ook de gratis app Boxer Lite Hotmail en Outlook te ondersteunen, maar daarvoor moest je wel aankloppen bij de betaalde versie. Bij LightMail kom je niét van een koude kermis thuis. Wel duurt het in onze test een aardige poos voordat een groot Hotmail-account is ingeladen. Het is handig om ervoor te zorgen dat de iPhone gedurende het opstarten van een mailadres niet in standby valt, dus houd je hand op of bij het scherm.

Verdere verbeterpunten van LightMail versie 1.7.5 zijn dat je inlognaam van een mailadres nu anders kan zijn dan de naam van je mailbox in de app. Je kan voortaan smileys verwerken in de mails die je schrijft en ten slotte zijn er fouten uit de app gehaald.

Lightmail schuifmenu's accounts Lightmail zoeken in bijlages iPhone

LightMail is een lekker simpele app. Links vind je de mappen van je verschillende mailaccounts in een schuifmenu en je kan een mailtje in de inbox ingedrukt houden voor de verschillende acties: mail van ster voorzien, verplaatsen naar map, archiveren, als ongelezen markeren en verwijderen. Verder zijn er een paar handigheidjes waarom je hem kan verkiezen boven andere mailapps. Hij toont PDF- en Office-documenten in de app zelf, kan mailtjes in volledig scherm bekijken en hij kan RAR en ZIP-bestanden uitlezen. De troefkaart is dat je uitgebreid kan zoeken op alle bestandstypen die je ontving. Allerlei bijlagen die je zelf bij mails hebt ontvangen, kan je ook meteen selecteren om te versturen naar een ander als je een mailtje schrijft. De app heeft geen iOS 7-uiterlijk, maar ziet er wel verzorgd uit.

Downloaden: LightMail (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2013, 16:35
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, microsoft, outlook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.