Google+ voor iOS krijgt Hangouts videochat in aankomende update

Google voor iOS brengt de functie Hangouts om videogesprekken met elkaar te voeren naar de iPhone. In een aankomende update zal de functionaliteit geïntroduceerd worden.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Google PlusGoogle introduceert vandaag Hangouts voor de smartphone. Met Hangouts kon je op de desktop al videochatten met je vrienden, maar nu kan het ook op je eigen smartphone. Android-gebruikers (vanaf 2.3) kunnen er vanaf vandaag al gebruik van maken. Een update voor de iPhone- en iPod touch-applicatie komt volgens Google binnenkort beschikbaar.

Naast Hangouts introduceert Google in Google+ ook allerlei andere verbeteringen. Zo is het voortaan eenvoudiger om de aandacht van iemand te vragen of iemand aan een conversatie toe te voegen. Dit kan door in een opmerking of nieuwe update een plusteken, gevolgd door de naam van de persoon in te typen (dus bijvoorbeeld +iPhoneclub). Ook kun je in de update nuttige opmerkingen meteen een +1 als waardering geven.

Google+ Hangout

Een andere belangrijke wijziging is dat Google+ voortaan voor iedereen toegankelijk is. Je hebt dus geen uitnodiging van een andere gebruiker meer nodig. In de aankomende iOS-update zal de Huddle (Google’s chatclient) vervangen worden door Messenger. In Messenger komen ook nieuwe mogelijkheden voor groepsgesprekken, zoals het delen van foto’s met elkaar.

Google heeft niet bekendgemaakt wanneer de iOS-update beschikbaar komt. Mogelijk wacht het bedrijf nog op goedkeuring van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 11:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen google, hangouts, ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.