Google Places-app uitgebreid met meer informatie

De iPhone-app van Google Places is vernieuwd. De applicatie laat voortaan meer omschrijving en beoordelingen zien bij plaatsen en ook zijn openingstijden nu in het overzicht verwerkt.

Google Places voor iPhoneEr is een update uitgekomen voor Google Places die ervoor zorgt dat er simpelweg meer informatie staat bij de resultaten die je vindt. De applicatie heeft nog steeds als hoofddoel het vinden van nabijgelegen restaurants, winkels en bedrijven die achteraf gewaardeerd kunnen worden. Tot de extra informatie behoren uitgebreidere omschrijvingen, openingstijden van filialen en meer recensies. Ook is er eenvoudig te filteren op waardering en afstand.

Het verschil tussen Google Places en een dienst als Foursquare is dat Places veel meer naar buiten treedt. De waardering die je aan een trekpleister, hotel of tankstation geeft, is bijvoorbeeld terug te zien voor iedereen die ernaar zoekt op Google Maps.

Het is een goed teken dat Google Places meer inzet op recensies. Een zoekopdracht in Groningen levert in allerlei categorieën slechts één waardering per eettent of toeristische attractie op. Daardoor staan er erg veel vijf sterren-waarderingen bij de zoekresultaten en wordt een Friese studentenvereniging die over anderhalve dag open is, net zo goed als koffietent gemarkeerd als een daadwerkelijk koffietentje dat op moment van schrijven open is. Google Places is duidelijk een dienst die nog in ontwikkeling is. Deze update is een stap in de goede richting.

Downloaden: Google Places (gratis)

google places

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2011, 16:40
Categorie Reizen
Onderwerpen foursquare, google, locatie, Navigatie, Plaatsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.