Contre Jour HD: nieuwe game van Chillingo is een feest voor oog en brein

Contre Jour HD is een nieuwe game van Chillingo, die opvalt door het bijzondere karakter. Je hebt geen haast tijdens het spelen van deze game, waarbij je het eenogige karakter Petit helpt om ergens te komen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

contre jourContre Jour HD is een game van Chillingo, waar de afgelopen dagen veel over te doen is geweest. Het is niet zomaar een willekeurig actiespelletje met vogels en katapulten, maar een app waarbij mooie graphics voorop staan. Contre Jour verwijst naar een fotografiestijl, waarbij de camera wordt gericht op een sterke lichtbron. Daardoor ontstaan contouren en silhouetten, met sterke contrasten tussen licht en donker. In een dergelijke omgeving beweegt de hoofdpersoon Petit zich. Hij is een vreemd wezen, met maar één oog, die zich verplaatst door schaduwrijke landschappen. De game is niet alleen een lust voor het oog; je hersenen worden ook flink aan het werk gezet.

Bij het opstarten van de game is namelijk niet meteen duidelijk wat de bedoeling is. Er zijn nieuwe items te vinden, waarvoor je aanwijzingen krijgt. Maar verder ben je een vreemdeling, die ergens in een vreemde wereld verzeild is geraakt. Je beweegt met je vinger over het landschap om Petit te laten voortbewegen. Doel blijkt het verzamelen van drie blauwe sprankjes licht, voordat je bij een groot blauw licht terechtkomt.

Vervolgens ga je door naar nieuwe levels. De muziek sluit goed aan op de spookachtige beelden van de game. In elk level heb je te maken met portalen en andere hulpmiddelen om naar volgende levels te klimmen. Er is niet één oplossing en je hoeft je ook niet te haasten. Tijdens het spelen raak je gehecht aan de eenzame Petit, die iets wil bereiken waarvan jij als speler ook niet weet wat het is. Een aparte game voor mensen die van het genre houden.

Downloaden: Contre Jour HD (€2,39)

contre jour ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2011, 17:33
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.