Facebook neemt sociale cadeau-app Karma over

Facebook heeft de sociale cadeautjes-app Karma overgenomen. Met Karma krijg je cadeau-ideeën voorgeschoteld als iemand jarig is en op andere speciale momenten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

karma facebookFacebook stond vandaag volop in het nieuws vanwege de beursgang. Maar er is meer te melden: Facebook heeft tussen de bedrijven door ook nog even een overname gedaan. Het gaat daarbij om Karma, een bedrijf dat sociale cadeautjes uitdeelt via een app. Zowel het team als de app zijn overgenomen. De dienst zal binnen Facebook blijven bestaan, zo beweren de oprichters in een blogposting.

Er valt met Karma meteen geld te verdienen. De dienst levert namelijk cadeau-ideeën, bijvoorbeeld voor moederdag en andere speciale momenten. Je krijgt cadeau’s voorgeschoteld die je meteen kunt aanschaffen en toesturen naar een geliefde. Karma is in feite een e-commerce-platform dat samenwerkt met allerlei merken om een catalogus met allerlei producten samen te stellen. Omdat het team van Karma al een selectie heeft gemaakt, krijg je minder troep voorgeschoteld. Alle producten zijn geschikt om cadeau te geven. Er was al een koppeling met Facebook, bijvoorbeeld om te weten wie er in je sociale netwerk zit en wanneer iemand jarig is. Omdat de cadeau’s alleen binnen de VS te versturen zijn, is de Karma-app alleen in de Amerikaanse App Store te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2014, 11:13
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.