‘Facebook komt met locatietracking-app’

Facebook werkt aan een app die je locatie kan tracken, zoals Zoek mijn vrienden van Apple ook al kan doen.

Facebook locatieFacebook werkt aan een nieuwe app die gelijk in functie zal zijn aan Apple’s Zoek mijn vrienden-applicatie. Dit heeft Bloomberg gehoord van twee anonieme bronnen. Met de app kunnen Facebook-gebruikers zien waar hun vrienden zijn, mits zij ook de app draaien. Facebook zou de locatiedata kunnen gebruiken om locatiegebonden of op gewoontes gebaseerde advertenties te verkopen. Dit zou niet de eerste Facebook-app zijn gebaseerd op locatiedata: je kunt al langer vanuit de officiële applicatie inchecken op bepaalde locaties. Een check-in vereist echter dat je de moeite neemt om je locatie bekend te maken, terwijl een tracking-app je locatie constant deelt.

Facebook’s Zoek mijn vrienden-app zal net als de Apple-variant ook werken als je de app niet open hebt staan. Wanneer de app zal verschijnen is nog niet duidelijk. Facebook heeft zelf nog niks bevestigd, wat kan betekenen dat de applicatie zich nog in een vroeg stadium bevindt.

Vermoedelijk speculeert Bloomberg zelf over de manieren waarop Facebook de locatiedata wil gebruiken om specifieke advertenties aan te bieden. In de algemene voorwaarden van Facebook staat al langer dat je locatie gebruikt kan worden om jou en je vrienden te vertellen over personen of evenementen in de buurt, of om aanbiedingen te tonen die je wellicht interessant vindt. Ook advertenties worden in de algemene voorwaarden genoemd. Facebook zegt je locatiedata te bewaren totdat deze niet meer gebruikt kan worden om je diensten aan te bieden. Wanneer dat precies is, blijft nog de vraag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2013, 9:23
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, zoek mijn vrienden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.